بسیاری از افراد بر این باورند که زوج ها باید با هم دوست باشند. ساختار ازدواج با دوستی همپوشانی دارد اما هم معنا با آن نیست. دوستان اغلب زیر یک سقف زندگی نمی کنند، زوج ها اما در رخداد های روزانه با یکدیگر شریک هستند در نتیجه بار خانواده در بین افراد تقسیم می شود و تمرکز ازدواج بر روی خانواده است نه بر روی فرد بر خلاف رابطه دوستی که تمرکز بر روی افراد است.

زن و شوهر بهترین دوست یکدیگر

بچه ها و نوجوانان معمولا برای دوستی کسی را انتخاب می کنند که شباهت زیادی به خودشان دارد.اما برای بزرگسالان این امر متفاوت است، بزرگسالان بالغ معمولا دوست های زیادی ندارند و معمولا این دوستان، آشنایان و همکاران آن ها هستند.

در حقیقت دوستی های واقعی که در آن همه احساسات و هیجانات آزادانه بیان شوند، خشم سرکوب نشود، رقابتی در آن وجود نداشته باشد و در آن شادی و لذت وجود داشته باشد کم پیدا می شود و شاید بعضی ها اعتقاد داشته باشند که اصلا پیدا نمی شود. 

درست است که این موارد در ازدواج هم صدق می کند ولی مسایل بیش تری وجود دارد که لازم است به آن ها نیز توجه شود.

آیا باید زن و شوهر بهترین دوست یکدیگر باشند؟

رابطه بین دوستان کاملا شفاف و باز است

هیچگونه محدودیت کلامی یا احساسی بین آن ها وجود ندارد. اما در ازدواج  با وجود تمام مشکلات در بین افراد باید یک فضای خصوصی وجود داشته باشد.

 ممکن است دوستی آرمانی همه جانبه باشد اما یک ازدواج موفق همه جانبه نیست.اگر حریم شخصی در ازدواج ها حفظ نشوند به احتمال زیاد ازدواج ها به پایان می رسند.

دوستی داشتم که حرف های مرا قبول نداشت و همیشه می گفت تمام زندگی خود را اعم از دلواپسی ها، نگرانی ها، مشکلات و نقط ضعف هایش را با همسرش در میان می گذارد.

 او می گفت که به همسرش اعتماد کامل دارد و این کار آن ها را به یکدیگر نزدیک تر می کند. من به او گفته بودم که اشتباه می کند. من از تمام راز ها، افسردگی، مشکلات شخصیتی و اضطراب او خبر داشتم و می دانستم که این کار زندگی او را به سمت چالش می کشاند.

این ویژگی ها به عنوان دوست مشکلی برای ما ایجاد نمی کرد اما من همیشه به او می گفتم که جزییات ناخوشایند گذشته خود را با همسرش در میان نگذارد ولی او اصرار داشت که هیچ رازی در زندگی آن ها وجود ندارد اما تنها سه سال بعد زندگی آن ها به بن بست رسید.

دوستم پیش من آمد و گفت که همسرش گفته که در او چیزی بجز اعتماد به نفس پایین و سرخوردگی نمی بیند و در هنگام عصبانیت نقطه ضعف هایش را به او یادآور شده بود، البته که این ویژگی های او در دوستی ما تاثیری نداشت.

شما باید به همسرتان اعتماد داشته باشید.

این بدین معنی نیست که لازم است تمام مشکلات خود را برای او بیان کنید.

دو تفاوت دوستی و ازدواج

1-وقتی به خیالات و مشکلات واهی و بی پایه و اساس بر میخورید می توانید به جای نگران کردن و درگیر کردن همسرتان مشکلات را به دوستتان بگویید. این کار می تواند فشارهای غیر ضروری را بر روی ازدواج شما کاهش دهد.

به عنوان مثال سال ها پیش من احساس می کردم که ممکن است اخراج شوم زندگی ما در شرایط بدی قرار داشت و زیر بار قرض زیادی بودیم، از آنجایی که این احساس من فقط ترس واهی بود، به همسرم هیچ کمکی نمی کرد و فشار اضافی به زندگی ما وارد می کرد به دوستم گفتم و او کمکم کرد تا روحیه ام را حفظ کنم جالب این جاست که من اخراج نشدم و چندین ماه بعد در مورد نگرانی ام به همسرم گفتم.

2-اشخاصی که بهترین دوستشان همجنس خودشان است معمولا می گویند که صمیمیتی این دوستی ها با صمیمیت همسر متفاوت است.

آیا باید زن و شوهر بهترین دوست یکدیگر باشند؟

آیا می توان دوستی از جنس مخالف انتخاب کرد که همسرش نباشد؟

احتمال این امر وجود دارد اما به شدت دور از عقل و غیر منطقی به نظر می رسد. بسیاری از تفاوت های روان شناختی بین زن و مرد نشان می دهد که افراد جنس مخالف معمولا نمی توانند بهترین دوست یکدیگر باشند.

لازم به ذکر است که مقصود این متن پنهان کاری نمی باشد فقط تاکید می شود که همسرتان را با خیالات و توهم های خود آزار ندهید

به طور مثال یکی از مراجعین من خیال پردازی های جنسی اش را با همسرش به اشتراک گذاشت، 

در حالی که اگر در ابتدا آن را با مشاور "مرکز مشاوره ستاره زندگی" در میان می گذاشت مشکلی پیش نمی آمد ولی حرف او باعث شد که همسرش احساس کند که او جذابیت های لازم را ندارد و حتی می ترسید که مورد خیانت قرار بگیرد و همین باعث ایجاد شک در او شد. 

به جای این کار سعی کنید تا خیالات خود را با دوستانی که به آن ها اعتماد دارید به اشتراک بگذارید. 

شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره پیش از ازدواج همچون "مرکز مشاوره ستاره" تماس حاصل کنید، رزرو وقت با مشاور از طریق شماره های 02122354282و 02122247100و 09035673050 و 09108347597 امکان پذیر است.