مشاوره فردی فرصتی برای اشخاص ایجاد می کند تا بتوانند در مواقع چالش برانگیز زندگی، تصمیم درستی بگیرند و به راحتی با مشکلات روبرو شوند.
مشاوره فردی در موارد زیر می تواند به افراد کمک کند:
- عصبانیت
- افسردگی
- کمرویی و مشکلات ارتباطی
- اضطراب
- سوء مصرف مواد
- ازدواج
- مشکلات مربوط به روابط
- مشکلات والدین
- مشکلات مدرسه
- تغییرات شغلی
- موفقیت درسی
مشاوره فردی
مشاوره فردی (که گاهی اوقات روان درمانی، گفتاردرمانی یا درمان نیز نامیده می شود) فرآیندی است که بیمار از طریق آن با پزشک متخصص بهداشت روان در محیطی امن و محرمانه در مورد مشکلات خود گفت و گو می کنند.
مشاوره به افراد اجازه می دهد تا احساسات، عقاید و رفتارهای خود را بهتر بشناسند و در طولانی مدت به آن ها کمک می کند تا خود و دیگران را بهتر درک کنند، اهداف مشخصی تعیین کنند و به دنبال تغییرات مثبت باشند.

کاربرد مشاوره فردی چیست؟
مشاوره فردی مشاوره ای است که بر نگرانی های افراد در آینده تمرکز دارد. این مشاوره می تواند شامل مشاوره و برنامه ریزی شغلی، غم و اندوه از دست دادن افراد یا حل مشکلات باشد.
مشاوره فردی شامل گفت و گو بین مشاور و بیمار می شود. این رابطه، در طول جلسات پیوندی را شکل می دهد که به مرور باعث افزایش اعتماد به نفس و رشد فردی بیمار می شود.
اهداف درمانی مشاوره فردی چیست؟
به طور کلی، هدف مشاوره فردی صحبت در مورد نگرانی های مربوط به سلامت روان و کمک به بیماران در بهبود، رشد و حرکت به سمت زندگی سالم تر است.

مدت زمان جلسات درمانی
جلسات روان درمانی فردی بطور معمول بین 45 تا 50 دقیقه به طول می انجامد. تعداد و مدت زمان جلسات تا حد زیادی به نیازها، اهداف درمانی و پیشرفت شما بستگی دارد.
بسیاری از نگرانی ها و مشکلات به راحتی با درمان کوتاه مدت برطرف می شوند و سایر نگرانی های مزمن یا پیچیده نیاز به زمان بیش تری دارند.
تحقیقات نشان داده است كه روان درمانی منجر به بهبود عوارض بیماری هایی مانند افسردگی متوسط و اضطراب می شود.
به طور کلی، روان درمانی اغلب مؤثرتر از دارو و درمان های پزشکی است که می توانند عوارض جانبی مضری به همراه داشته باشند.
علاوه بر این، بسیاری از روش های درمانی مبتنی بر شواهد است، به این معنی که این روش ها تحت مطالعات تحقیقاتی، مشاهدات بالینی و برای سنجش میزان اثربخشی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.
درمان کوتاه مدت در جلسات مشاوره فردی
اگر مشاور شما تشخیص دهد که درمان کوتاه مدت برای شما موثر است، در ابتدا یک برنامه برای جلسات مشاوره با توجه به نیاز های شما فراهم می کند. در جلسه اول حتماً بخاطر داشته باشید که از مشاور خود در مورد روند درمان، تعداد جلسات لازم و مواردی که برایتان مهم است سوال کنید.
معمولاً در جلسات اول فرم هایی به شما داده می شود که در آن ها سوالاتی در مورد مشکلات و تاریخچه خانوادگی شما وجود دارد. پر کردن این فرم ها حداقل 90 دقیقه طول می کشد .
آیا باید فرم ها و آزمون ها را با دقت انجام دهیم؟
این فرم ها اغلب شامل تاریخچه بالینی، رضایت از نوع درمان و اطلاع از شیوه های حفظ حریم خصوصی است و لازم است که با دقت زیادی پر شوند.
پزشک شما با استفاده از این فرم ها در مورد نگرانی های فعلی، مشکلات و اهداف شما اطلاعات لازم را کسب می کند.

روند درمان
در طول جلسات درمان تقریباً 45 دقیقه با مشاور خود ملاقات خواهید کرد که طبق برنامه توافق شده پیش می رود. مشاور پیشرفت شما را پس از هر جلسه مورد بررسی قرار می دهد.
اگر در مورد روند مشاوره هرگونه سؤال یا نگرانی دارید، حتماً آن را با پزشک یا مشاور خود در میان بگذارید و مطمئن باشید که از پاسخ دادن به شما خوشحال خواهند شد.
شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره همچون "مرکز مشاوره ستاره" تماس حاصل کنید، رزرو وقت با مشاور از طریق شماره های 02122354282و 02122247100و به وسیله موبایل از طریق شماره های 09035673050و 09108347597 امکان پذیر است.
آیا افسردگی بی دلیل وجود دارد؟ افسردگی دلایل زیادی دارد که درک آن ها می تواند دشوار باشد. در برخی موارد، افسردگی می تواند با تجربه های دردناک زندگی فرد مرتبط باشد، مانند از دست دادن و فوت دیگران یا رویدادهای آسیب زا می باشد.
ترس از گربه یا فوبیای گربه (Ailurophobia)، ترس شدید از گربه ها را توصیف می کند که باعث وحشت و اضطراب در هنگام دیدن یا حتی فکر کردن گربه می شود. فوبیا به ترس شدید و غیرمنطقی از چیزی گفته می شود که باعث اختلال در زندگی افراد شده و با علائم خاصی همراه است.
تشخیص و درمان افسردگی پس از جراحی و عمل بینی بسیار ضروری است. بهبودی پس از عمل جراحی ممکن است زمان بر بوده و ناراحتی و نگرانی به همراه داشته باشد. بسیاری از مردم پس از جراحی امیدوار هستند که به زودی بهبود پیدا می کنند. با این حال، گاهی اوقات افراد پس از جراحی دچار افسردگی می شوند.
فوبیا و ترس از پروانه می تواند باعث خودداری فرد از حضور در باغ، پارک، باغ وحش یا فروشگاه های گل فروشی شود. این ترس معمولا بر عملکرد افراد تاثیر می گذارد.
ترس از خوابیدن و علت جیغ زدن در خواب چیست؟ فوبیا یا ترس از خواب (somniphobia) مانند انواع دیگر فوبیا باعث ایجاد اختلال در زندگی فرد می شود، به طور مثال فرد در تمام طول روز به شب و ترس خود از خواب فکر می کند و نمی تواند به شکل صحیح به فعالیت های روزانه خود بپردازد.
ترس از فضای بسته (claustrophobia) به هراس و ترسی گفته می شود که در اثر ترس غیرمنطقی و شدید از فضای بسته به وجود می آید دقیقا متضاد این ترس، ترس از فضاهای باز است. می تواند در قالب ترس از آسانسور و ترس از خفگی ظاهر شود.
فوبیا عبارت است از نوعی ترس بیمارگونه و پایدار که باعث اختلال در زندگی روزمره فرد میشود، به عبارت دیگر فوبیا ترس از چیزی است که در حقیقت خطری شدید یا حتی واقعی نیز محسوب نمی شود.|علائم| انواع| درمان
آنچه باید در مورد خشونت و پرخاشگری و راههای کنترل آن بیاموزید. ارائه تعریف به این منظور مطرح می گردد که آشنایی لازم و پایه برای درمان و کنترل این مشکل فراهم شود.
روش های درمان اضطراب بدون دارو شامل: نوروتراپی، طب سوزنی، رژیم غذایی، درمان معنوی و مذهبی، روان درمانی و غیره می باشد. در میان این روش ها نوروتراپی و روان درمانی علمی ترین راه ها می باشند. در ادامه دلایل این امر بیان شده است.
اگر نیاز دارید تا دوست افسرده و یا همسر افسرده خود را درمان کنید، حتما مطالعه کنید. تشخیص این که چه کسی افسرده است و نیاز به حمایت دارد گاهی اوقات بسیار آسان است. شاید فکر کنید که کمک شما به این افراد ارزش خاصی ندارد ولی با کمک شما فرد ممکن است از خودکشی یا آسیب زدن به خودش دست بکشد.
اختلال عاطفی فصلی یا افسردگی فصلی آمد. وقتی زمستان فرا می رسد روزها کوتاه تر و هوا ابری می شود، برف و باران می بارد و روزها غمگین و خسته کننده می شوند و شادی و طراوت محیط از بین می رود. علائم این افسردگی می تواند ناراحت کننده و طاقت فرسا باشد و عملکرد روزانه را مختل کند.
در هنگام افسردگی فکر کردن به تغییرات مثبت غیر ممکن به نظر بیاید، شما ممکن است نسبت به هرتغییری بدبین بشوید یا انرژی لازم برای فعالیت را نداشته باشید ولی باید بدانید که درمان افسردگی ممکن است و گاهی می تواند به سرعت آن را درمان کرد.
انواع اضطراب در روانشناسی شامل: اضطراب دوره بارداری، اضطراب ناشی از جدایی، اضطراب جنسی، استرس پس از حادثه و غیره می باشد.آیا اضطراب باعث خودکشی می شود؟
علت دلهره و اضطراب چیست؟
آیا کمرو هستید؟ ویژگی های رفتاری افراد کمرو در محیط خانواده و دوستان و با افراد غریبه چگونه است؟ از دیدگاه زیستی می توان گفت که ویژگی های مشترکی را می توان بین کسانی که دچار کمرویی هستند پیدا کرد. در این خصوص می توان به علایم فیزیکی مانند تپش قلب، سرخ شدن چهره، انقباض عضلانی، اضطراب، تغییر تن صدا، مشکلات تنفسی و غددی اشاره کرد.
برای پاسخ به سوال، چرا در مدرسه و اجتماع کم رویی هستید؟ باید ابتدا سوال علل کمرویی چیست؟ را پاسخ بدهم. از نظر روانشناسی توجه داشته باشید که کمرویی یک ویژگی ارثی محسوب نمی شود بلکه در اثر روابط نادرست بین فردی در مراحل اولیه رشد در خانه و مدرسه پدیدار می شود. در متن زیر به مواردی که باعث ایجاد کمرویی می شوند می پردازیم.
روش های مهم تقویت حافظه می تواند در قالب بصری، تصویری یا محتوایی باشد. این مهارت ها به شما کمک می کند تا بتوانید نواحی مختلف حافظه ی خود را تقویت کنید. شامل: تمرینات مشاهده کردن فعالانه، تمرینات تصویر سازی ذهنی و غیره
احساس تنهایی یک واکنش هیجانی است. فردی که قادر نیست با دیگران ارتباط برقرار کند احساس می کند که از دیگران جدا شده است و نمی تواند احساسات خوشایند، ناخوشایند، ترس ها و نگرانی های خود را با ما در میان بگذارید.
انگیزه چیست؟ چرا رفتار های متفاوتی در مورد شهرت، قدرت، پذیرش در در اجتماع و مال اندوزی نشان می دهیم؟ سوالات این چنینی که سبب می شود ما یک فعالیت را به منظور رسیدن به هدف خاص انجام دهیم با یک عامل پاسخ داده می شود و آن عامل انگیزه است.
هیجان واکنش کلی و کوتاه ارگانیسم به یک موقعیت غیر منتظره، همراه با حالت عاطفی خوشایند یا ناخوشایند می باشد. عواملی همچون، شادی، غم، ترس و نگرانی می توانند نمونه هایی از هیجان باشند. ویژگی حالت های هیجانی این است که اختلال های روانی و فیزیولوژیکی به همراه می آورد که به بخش ظاهری این اختلال ها جلوه ی هیجان می گویند.
متقاعد کردن دیگران یک تکنیک مشاوره فردی است که به افراد کمک می کند تا در زندگی فردی و شغلی موفق شده و بتوانند دیگران را با خود همراه کنند. یاد بگیرید که چگونه افراد را در مسیر افکار خود سوق دهید.
هفت راه رسیدن به آرامش فکری و تقویت ذهنی شامل: 1-ذهن خود را پر از اندیشه های امیدواری و خوشبختی کنید. 2-سعی کنید در زندگی به دنبال تلافی و انتقام گرفتن از دشمنانتان نباشید چون در صورت بروز هر نوع اقدام تلافی جویانه بیش از دشمنان، خودتان آزار می بینید.