طی سال ها مشاوره، بررسی بسیاری از مردان و زنان و تحلیل زندگی افراد، متوجه 9 عامل مهم در رنجش، دل شکستگی و يأس عشقی در ابتدای رابطه دوستی و ازدواج شده ایم.
اشتباهات رابطه دوستی
اگر در آغاز یک رابطه ازدواج هستید و با فردی آشنا شده اید و یا قصد آشنایی برای ازدواج دارید این نه اشتباه رایج را مورد توجه قرار داده و سپس به ارزیابی های بعدی بپردازید.
- سوالات مناسب و کافی نمی پرسید.
- مشکلاتی که از طرف مقابل می بینید را نادیده می گیرید.
- مرتکب سازش های عاطفی زود هنگام می شوید.
- از خانواده و دوستانتان کناره گیری می کنید.
- تسلیم کوری جنسی می شوید.
- مادیات چشم هایتان را رو به حقیقت می بندد.
- تعهد به ازدواج را بر تفاهم مقدم می دانید.
- شخصیت خود را نمی شناسید.
- پیش از ازدواج از مشاور کمک نمی گیرید.
فایل صوتی این مطلب برای شما تهیه شده است.
سوالات مناسب و کافی نمی پرسید
برخی فکر می کنند در ابتدا رابطه پرسیدن سوالات کافی رمانتیک نیست و تجربه عشقی را خراب می کند و فضا را شبیه مصاحبه کاری و شغلی می کند و اجازه صمیمی شدن را به طرفین نمی دهد.
با همین دیدگاه به خود اجازه می دهیم که با فردی برای شام بیرون یا به مهمانی برویم و به تحسین یکدیگر بپردازیم.
این همان رخدادی است که در فیلم ها و کتاب های زیادی دیده ایم، هیچکس نباید از نیمه گمشده خود که حال پیدا شده است، سوالات زیادی بپرسد.
این امر اولین اشتباه مهلک در ابتدای رابطه است. بر اساس نظر مشاور سوال کردن از همسر آینده به منظور شناخت او شاید عاشقانه و رمانتیک نباشد اما تنها راه هوشمندانه برای شناخت فرد است.
دقت کنید وقتی در ابتدای رابطه سوال نمی پرسید و جاذبه عاطفی و جنسی میان شما زیاد می شود دیگر توان تصمیم گیری صحیح را نخواهید داشت.
دلیل دوم برای نپرسیدن سوالات کافی در ابتدای رابطه
شما نمی خواهید جواب هارا بدانید زیرا ممکن است جواب هایی که می شنوید را دوست نداشته باشید و نمی خواهید هیچ چیزی سبب شود که این رابطه جذاب عاشقانه خراب شود.
در ابتدای رابطه به دلیل تازگی کشش های عاطفی و جنسی افراد احساس عجیبی را تجربه می کنند. در واقع این احساس یک احساس موفقتی است و در صورت عدم شناخت صحیح از فرد مقابل به احساس کینه و خشم تبدیل می شود.
ما چنان به دنبال این هستیم که چرا باید کسی را دوست داشته باشیم که وقت کافی برای پرداختن به این که چرا باید اورا دوست نداشته باشیم، پیدا نمی کنیم.
جالب است بدانید یکی از مراجعان من می گفت که سرانجام پس از مدت ها تنهایی مورد مناسبی برای ازدواج پیدا کرده ام و نمی خواهم با پرسیدن سوالات این رابطه دوستی یا ازدواج خوب را خراب کنم.
دلیل سوم برای نپرسیدن سوالات کافی در ابتدای رابطه
اگر پرسیدن سوالات از دوست پسر، دوست دختر و نامزدتان برای شما سخت و دشوار به نظر می رسد، باید با این حقیقت روبرو شوید که شما احتمالا
- از خود یا زندگی کنونی تان راضی نبوده اید.
- با گذشته خود کنار نیامده و یا از آن شرمسارید.
- در مورد رفتار های حال و یا گذشته خود احساس گناه می کنید
- تصویر خوبی از زندگی خودتان ندارید.
با این حال بدانید که ندانستن خوشبختی نمی آورد و بی شک چیزی که از آن آگاهی ندارید به شما صدمه وارد می کند.
مشکلاتی که از طرف مقابل می بینید را نادیده می گیرید
برای تشخیص این مورد می خواهم چند سوال مطرح کنم.
این سوالات را با بله و خیر پاسخ دهید.
- آیا تا به حال به دلیل بی توجهی به چیزی که همسرتان انجام داده است احساس حماقت کرده اید؟
- آیا فکر می کنید شما فرد مثبتی هستید و تنها نکات خوب و مثبت دیگران را می بینید؟
- وقتی روابط قبلیتان را مرور می کنید اشتباهات و نکاتی را می بینید که آن زمان نادیده می گرفتید؟
اگر پاسخ یکی از سوالات بله باشد، شما دچار این اشتباه مهلک در ابتدای رابطه های خود می شوید.
نشانه های هشدار دهنده در آغاز رابطه دوستی یا ازدواج
برخی از نشانه های هشدار دهنده برای این اشتباه شامل موارد زیر می شود:
علائم هشدار دهنده | چالش پیش روی |
از صحبت کردن در مورد گذشته اجتناب می کند. از پاسخ به سوالات طفره رفته و یا آن ها را کم اهمیت جلوه می دهد. | این احتمال وجود دارد که با این پنهان کاری می خواهد این رابطه، یک رابطه کوتاه مدت باقی بماند. |
سوابق خانوادگی را فاش نمی کند. کلا اطلاعات زیادی در مورد خانواده اش نمی دهد. | با صمیمی شدن مشکل دارد، نسبت به اعضای خانواده خود خشم سرکوب شده دارد. احتمال وجود مشکلات خانوادگی نیز پیشبینی می شود. |
با دوست پسر، دوست دختر، نامزد یا همسر قبلی خود ارتباط دارد و گاهی با او تماس تلفنی می گیرد. | در واقع شما اولویت زندگی او نیستید و حتی ممکن است به رابطه قبلی خود بازگردد. |
بسیار مطیع خانواده اش است و هیچگونه حد و مرزی در این اطاعت وجود ندارد. | نمی تواند جایی برای شما در خانواده خود باز کند و همیشه برای او غریبه خواهید بود. اگر خانواده او به شما حمله کند بی شک طرف شما را نخواهد گرفت. |
بیان می کند که بدون مصرف مواد، نوشیدن مشروبات الکلی یا رابطه جنسی و مهمانی، بودن در کنار شما را دوست ندارد. | مشکل اول او اختلالات خانوادگی ناشی از اعتیاد به الکل و مواد مخدر بوده اگر چه او اعتیاد خودش را انکار کند و آن را سرگرمی و تفریح بداند. |
به شدت دقیق و سختگیر بوده و به طور پیوسته محبت و توجه به پایتان می ریزد و بیست و چهار ساعته فقط به شما فکر می کند. | در ابتدا ممکن است این رابطه لذت بخش باشد اما وی احساس مالکلیت شدید روی شما پیدا می کند و ممکن است در انتها آزادی های فردی شما را نادیده بگیرد و در نهایت شما احساس خفگی خواهید کرد. |
چشم چران است و با افراد مختلف لاس می زند و از لحاظ جنسی با بقیه تحریک می شود. | حتماً مراقب خیانت احتمالی از سوی این دسته افراد باشید. به تدریج ممکن است احساس کنید که انگار این شما هستید که مشکل دارید. |
نسبت به رابطه قبلی خود بسیار عصبی بوده و فرد مقابل را مقصر می داند. | نفر بعدی خود شما هستید. در صورت بروز هر مشکلی عصبی می شود و شما را مقصد می داند. |
بدهکار است و از لحاظ اقتصادی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند. | بهانه های زیادی از سوی او خواهید شنید و احتمالا شما نقش مادر یا پدر را برای او بازی خواهید کرد. |
مرتکب سازش های عاطفی زود هنگام می شوید
هر نوع تغییر در ارزش ها، رفتار ها و عادت ها تنها به این امید که وانمود کنید که شما و همسرتان از تفاهم و هماهنگی کامل برخوردار هستید شامل این مورد می شود.
در واقع منظور من این نیست که هنگامی که وارد رابطه دوستی می شوید نباید عادت های بد خود را تغییر دهید، یک انسان همواره باید به دنبال تغییر عادت های مخرب و اشتباه خود باشد.
اما در ابتدای ازدواج و آشنایی باید افراد به شناخت طرف مقابل بدون هیچ چشم پوشی و سازشی بپردازید.
پیشنهاد ما به زوج های جوان که چند سال است ازدواجکرده اند سازش و چشم پوشی است ولی این امر پیش از ازدواج می تواند اشتباه مهلک و خطرناکی باشد.
در واقع خطر سازش در ابتدای رابطه حس خودباوری را از بین می برد و یک تفاهم قلابی جایگزین آن می کند.
گاهی ما فکر می کنیم که با چشم پوشی از باور های خود می توانیم صلح و آرامش را میان خود و همسر آینده مان ایجاد کرده و از تنش ها جلوگیری کنیم.
این نکته هم درست است و هم نادرست، اگر در ابتدای رابطه دوستی یا ازدواج هستید باید به فکر چشم پوشی و تغییر نباشید و فقط به تشخیص و ارزیابی باورهای خود و همسر آینده تان نگاه کنید حتی اگر باعث ایجاد تنش در میان شما شود.
اما در روابط خانوادگی مشاور خانواده چشم پوشی کردن صحیح را به همسران آموزش می دهد.
از خانواده و دوستانتان کناره گیری می کنید
برخی از افراد در ابتدای رابطه ازدواج سعی می کنند از دوستان و خانواده خود دوری کنند و یا تأثیر آن ها را در این رابطه نادیده بگیرند.
در صورتی که باید بدانید که در کشورهایی مانند ایران، خانواده و ارتباطات خانوادگی بخش مهمی از ارتباطات میان زوجین را به خود اختصاص می دهد.
مشکلات میان خانواده همسرتان و شما می تواند سبب بروز مشکل میان شما در بلند مدت شود.
برخی افراد دوران پیش از ازدواج را فقط به آشنایی با همسر آینده شان می پردازند در صورتی که پیشنهاد مشاور علاوه بر شناخت فردی، شناخت ارتباط میان خانواده ها در دوران پیش از ازدواج است.
تسلیم کوری جنسی می شوید
بی شک جاذبه جنسی یکی از مهم ترین رکن های تفاهم میان زوجین است. هنگامی که فردی را نمی شناسید و بر اساس این شناخت با او رابطه جنسی برقرار می کنید، شما فقط عاشق رابطه جنسی هستید نه عاشق شخصی که با او رابطه برقرار کرده اید لذا باید بیاموزید که چه زمان هایی می توانید رابطه جنسی برقرار کنید.
چه زمانی می توانیم از لحاظ جنسی با همسرمان صمیمی شویم؟
زمان که :
- از نظر فکری و احساسی صمیمی شده باشید.
- حداقل دو برابر زمانی که به شوخی و خوش گذرانی سپری شده به گفت و گو و شناخت از یکدیگر پرداخته باشید.
- او را دوست داشته باشید.
- به همسرتان و ارزش های او احترام بگذارید.
- در موقعیت های سخت و خوشایند در کنار هم بوده و از عملکرد یکدیگر آگاهی داشته باشید.
- از روش های جلوگیری از حاملگی و بیماری های مقاربتی آگاهی داشته باشید.
- در مورد روش جلوگیری به توافق رسیده باشید.
- اگر زن هستید از خودتان بپرسید آیا من می خواهم مادر بچه های او باشم؟
- و اگر مرد هستید از خودتان بپرسید آیا من میخواهم پدر بچه های او باشم؟
مادیات چشم هایتان را رو به حقیقت می بندند
باید دقت کنید که گول مادیات و ظواهر را نخورید، درست است که متأسفانه در جامعه ما و به سبب توسعه شبکه های مجازی افراد تمایل زیادی به تأکید بر روی ظواهر و مادیات پیدا کرده اند اما رفتار و شخصیت افراد است که شما را در سختی ها و شادی ها همراهی می کند.
پس نگذارید عواملی همچون پول، سبک زندگی لاکچری، ظواهر، نوع لباس پوشیدن، قدرت، شغل فرد و یا حتی اندام او روی تصمیم شما تأثیر بگذارد و شما را فریب دهد.
البته این اشتباه گاه به دلایل فرهنگی نیز رخ می دهد، مثلاً هنگامی که خانمی به خانم دیگر می رسد و می فهمد که او ازدواج کرده در مورد شغل و دارایی شوهر او سوال می پرسد نه در مورد اخلاق و رفتار شوهرش یا از او می خواهد تا عکسی از قیافه و ظاهر همسرش نشان او بدهد!
تعهد به ازدواج با او را بر تفاهم مقدم می دانید
برای شناسایی این اشتباه از سوالات و نشانه های زیر کمک بگیرید، برخی از این نشانه ها شامل:
- ظرف یک ماه اول با نامزدتان رابطه جنسی برقرار می کنید.
- ظرف سه تا چهار ماه اول با یکدیکر عروسی می کنید و دوران آشنایی پیش از ازدواج نداشته اید.
- در همان چند هفته اول اطمینان پیدا می کنید که این شخص همان همسر مطلوب شما است.
- عمق و شدت احساساتتان در ابتدا رابطه بیشتر بوده و به مرور کم می شود.
- در همان چند هفته اول متوجه می شوید که همان کار هایی را می کنید که در رابطه قبلی می کردید.
- هفته اول آشنایی به جای برنامه ریزی و گذراندن دوران آشنایی، به رویا و خیال پردازی پرداخته می شود.
اگر قرار است به زودی با کسی ازدواج کنید که یک یا تعدادی از موراد بالا را دارد وحشت زده نشوید این موضوع لزوماً به معنی این نیست که رابطه شما سرانجام نخواهد داشت، اما این احتمال می رود که بیش تر نسبت به او احساس تعهد دارید تا این که بخواهید اورا بشناسید.
تعهد پیش از ازدواج در رابطه دوستی دارید؟
افرادی که تعهد پیش از ازدواج را بر تفاهم مقدم می دانند ویژگی های زیر را دارند.
- بیش تر مایل هستند متاهل باشند تا مجرد.
- از خواستگاری و آشنایی با مردان و زنان دیگر خسته شده است.
- در دوران کودکی دوستشان نداشته اند و ترکشان کرده اند.
- هنگام تنهایی احساس سردرگمی می کنند.
- از سوی دیگران برای یافتن شریک زندگی تحت فشار هستند.
- تنها فرد در میان دوستانش است که ازدواج نکرده است.
- ایده آل گرا و کمال گرا هستند.
شخصیت خود را نمی شناسید
چگونه می شود فرد دیگری را شناخت و به این نتیجه رسید که با او تفاهم دارید در صورتی که هیچگونه شناخت از شخصیت خود ندارید.
آزمون های شخصیتی مختلفی در روانشناسی وجود دارد که به بررسی ابعاد شخصیتی افراد می پردازد. از نظر روانشناسی لازم است پیش از آغاز یک رابطه و یا جدی شدن رابطه فرد در مورد ابعاد مختلف شخصیتی خود اطلاعات لازم را کسب کند.
پیش از ازدواج از مشاور کمک نمی گیرید
در ابتدای رابطه، جذابیت ها و کشش های آغازین سبب می شود که افراد توانایی تصمیم گیری مناسبی نداشته باشند. در این میان نیاز است که فردی بی طرف که به مسائل ازدواج و خانواده تسلط دارد به زوجین کمک کند.
مشاوره پیش از ازدواج فرآیندی است که طی چند جلسه به طرفین کمک می کند تا:
- نسبت به خود شناخت لازم را پیدا کنند.
- اختلال روانی پیش از ازدواج شناسایی و درمان شود.
- میزان تفاهم بین زوجین بررسی و در تصمیم گیری به آن ها کمک شود.
- آموزش ها و مهارت های پیش از ازدواج برای ورود به زندگی مشترک به آن ها ارائه شود.
- مشکلات میان آن ها و خانواده هایشان بررسی و حل شود.
شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره همچون "مرکز مشاوره ستاره" تماس حاصل کنید، رزرو وقت با مشاور از طریق شماره های 02122354282 و 02122247100 و به وسیله موبایل از طریق شماره های 09035673050 و 09108347597 امکان پذیر است.
دیدگاه خود را بنویسید