مردان (سلامت جنسی، جسمی و روانی)
مردان به دلیل نادیده گرفتن علائم معمولا دیرتر به پزشک و روانشناس مراجعه می کنند، این ممکن است دلیل این باشد که زنان بیشتر عمر می کنند.
سالانه به پزشک مراجعه کنید، پزشک می تواند به کنترل وزن، فشار خون و سطح کلسترول خون کمک کند. اضافه وزن، فشار خون بالا و کلسترول بالا از عوامل بیماری های قلبی عروقی می باشند.
بهبود رژیم غذایی
غذاهای بسته بندی و فرآوری شده اغلب سرشار از شکر، نمک، چربی های ناسالم، افزودنی های مصنوعی و کالری هستند. غذاهای ناسالم را با موارد زیر جایگزین کنید تا زندگی سالم تری داشته باشید:
- میوه ها و سبزیجات تازه
- محصولات سبوس دار، مانند برنج قهوه ای و نان های سبوس دار
- غذاهای غنی از فیبر، مانند لوبیا و سبزیجات
- تکه های بدون چربی گوشت و مرغ
سعی کنید در تهیه موارد بالا تازگی را رعایت کنید.
فعالیت فیزیکی
بیماری قلبی علت اصلی مرگ در میان مردان است، بنابراین ورزش منظم یکی از بهترین راهها برای پیشگیری از بیماریهای قلبی می باشد. همچنین می تواند در بهبود و حفظ سلامت جسمی و روانی شما کمک کند.
سعی کنید هر هفته حداقل 150 دقیقه ورزش هوازی یا 75 دقیقه ورزش هوازی داشته باشید. ورزش های هوازی شامل فعالیت هایی مانند پیاده روی، دویدن، شنا، بسکتبال، تنیس و سایر ورزش ها می شود.
در حالی که ورزش یک راه عالی برای بهبود سلامت جسمی و روانی است، اما جایگزین مراجعه به دکتر نیست. اگر در مورد سلامت روان خود و اثراتی که ممکن است بر بدن شما داشته باشد نگران هستید از پزشک متخصص کمک بگیرید.
ترک عادت های ناسالم
سیگار کشیدن یکی از بدترین عادت ها می باشد، حتی دود سیگار نیز بسیار خطرناک است. قرار گرفتن در معرض دود سیگار میتواند باعث مشکلات دیگر مانند بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)، آمفیزم و بیماری قلبی شود، آن ها همچنین خطر ابتلا به بسیاری از انواع سرطان را افزایش می دهند.
سایر عادت های ناسالم شامل مصرف بیش از حد الکل و استفاده تفریحی مواد مخدر می باشند.
مصرف کوکائین می تواند باعث حمله قلبی و سکته شود. انواع مواد تزریقی می تواند منجر به عفونت های جدی و تخریب پوست در محل تزریق شود.
برخی از مردان از استروئید برای افزایش حجم عضلانی استفاده می کنند. این می تواند منجر به عواقب جدی برای سلامتی آن ها شود. پیامدهای احتمالی این کار عبارتند از عقیم شدن، بیماری قلبی، بیماری پوستی و مشکلات رفتاری.
سلامت روانی
یک مطالعه اخیر در انگلستان نشان داد که کسانی که ورزش می کنند علائم افسردگی کمتری را نسبت به افراد دیگر تجربه می کنند. هرچه شرکت کنندگان در این مطالعه بیشتر ورزش می کردند، علائم افسردگی آن ها کم تر می شود. محققان دریافتند بزرگسالانی که سه بار در هفته ورزش می کنند می توانند خطر ابتلا به افسردگی را تا 19 درصد کاهش دهند.
افسردگی در مردان
بیش تر مردانی که به افسردگی مبتلا هستند احساسات خود را پنهان می کنند و به همین دلیل ممکن است عصبانی، تحریک پذیر یا پرخاشگر به نظر برسند، این در حالی است که بسیاری از زنان افسردگی خود را نشان می دهند. در کشورهای با درآمد بالا، مردان سه برابر زنان بر اثر خودکشی جان خود را از دست می دهند که آمار قابل توجهی می باشد.
مردان مبتلا به افسردگی ممکن است احساس خستگی زیادی داشته باشند و علاقه خود را به کار، خانواده یا سرگرمی های دیگر از دست بدهند. آن ها ممکن است نسبت به زنانی که افسردگی دارند بیشتر در خوابیدن مشکل داشته باشند.
گاهی اوقات برخی از مشکلات جسمی مانند ضربان قلب، درد در قفسه سینه، سردردهای مداوم یا مشکلات گوارشی میتواند نشانهای از مشکل سلامت روان باشد.
علائم افسردگی در مردان
افسردگی در مردان علائم مختلفی دارد که عبارتند از:
- عصبانیت، تحریک پذیری یا پرخاشگری
- اضطراب شدید
- از دست دادن علاقه به کار، خانواده یا فعالیت هایی که زمانی لذت بخش بودند.
- کاهش شدید میل جنسی
- عدم توانایی در تمرکز یا به خاطر سپردن جزئیات
- احساس خستگی زیاد، ناتوانی در خوابیدن یا زیاد خوابیدن
- پرخوری یا عدم تمایل به غذا
- فکر به خودکشی
- سردرد، گرفتگی عضلات یا مشکلات گوارشی
- درگیر شدن در فعالیت های پرخطر
- اعتیاد به الکل یا مواد مخدر
- منزوی شدن
پیشنهاد مشاور:افسردگی در مردان| علائمی که نباید نادیده بگیرید
پروستات خود را چک کنید
پس از سرطان پوست، سرطان پروستات شایع ترین سرطان در بین مردان می باشد. اگر در ادرار کردن مشکل دارید، هنگام ادرار کردن دچار درد شده یا متوجه وجود خون در ادرار خود می شوید ممکن است درگیر مشکلات پروستات شده باشید. بنابراین با پزشک متخصص قرار ملاقات بگذارید و مشکلات خود را برای او توضیح دهید.
به خودتان اجازه استراحت بدهید
هر چند وقت یکبار برای بازی، فوتبال یا تماشای تلویزیون وقت بگذارید این کارها به شما کمک می کنند تا استرس را از خود دور کنید. اگر در یافتن زمانی برای اوقات فراغت مشکل دارید، به دنبال راههای خلاقانه باشید تا کمی وقت به دست آورید، مانند گوش دادن به کتابهای صوتی و پادکستها در هنگام رانندگی به محل کار یا رسیدگی به گل و گیاه.
چرخه خواب خود را تنظیم کنید
خواب شبانه برای کمک به احساس و عملکرد مهم است. با قرار گرفتن در معرض نور شدید در صبح زود به حفظ چرخه خواب سالم کمک کنید. فنجان قهوه خود را در کنار پنجره ای آفتابی بنوشید یا لامپ های روشن روز را روشن کنید.
حتما یک برنامه مشخص در مورد برنامه خواب خود داشته باشید این کار باعث می شود تا بدن شما به یک روتین مشخص عادت کند.
مردان 30 ساله:
30 سالگی یک مرد می تواند دوران هیجان انگیز و در عین حال استرس زا باشد. در این شرایط حفظ یک رژیم غذایی سالم بسیار مهم است. داشتن یک رژیم غذایی سالم همچنین می تواند به جلوگیری از مشکلات سلامتی غیر ضروری در آینده کمک کند.
علاوه بر این فعالیت بدنی نیز در سن 30 سالگی بسیار مهم می باشد. فعالیت هایی مانند پیلاتس می تواند به حفظ و افزایش انعطاف پذیری کمک کند.
مردان در این سن باید برای بررسی موارد زیر به دکتر مراجعه کنند:
- فشار خون بالا
- کلسترول بالا
- سرطان بیضه
مردان 40 ساله:
این محدوده سنی می تواند نقطه عطفی برای بسیاری از افراد باشد زیرا ممکن است متوجه تغییراتی در ظاهر و سلامت خود شوند.
به همین دلیل، انجام فعالیت های بدنی که به ساخت عضله کمک می کند، مانند تمرینات قدرتی، می تواند به افراد کمک زیادی بکند. هفت تا نه ساعت خواب برای مردان در این سن بسیار مهم است.
مردان در دهه 40 باید سالانه با پزشک خود ملاقات کنند تا در مورد موارد زیر صحبت کنند:
- دیابت
- بیماری قلبی
- کلسترول بالا
- بیماری تیرویید
- غربالگری سرطان پروستات
مردان 50 ساله و بالاتر:
مردان در دهه 50 زندگی خود متوجه تغییرات زیادی می شوند. مشاهده ریزش مو، افزایش وزن در ناحیه شکم و نوسانات میل جنسی به دلیل کاهش تستوسترون در این سن معمول است.
مردان در این محدوده سنی باید از این تغییرات آگاه باشند و بر سلامت جسمی و روانی خود تمرکز کنند. تناسب اندام با ورزش بدنی باید در اولویت قرار گیرد.
رژیم غذایی خوب نه تنها به مردان کمک می کند تا از اضافه وزن جلوگیری کنند، بلکه می تواند به کند کردن روند پیری و جلوگیری از بسیاری از بیماری ها کمک کند.
مردان 50 ساله باید از پزشک خود در مورد موارد زیر سؤال کنند:
- فشار خون
- سرطان روده بزرگ
- دیابت
- بیماری قلبی
- کلسترول بالا
- سرطان پروستات
چه مردانی بیش تر در خطر هستند؟
عوامل متعددی که در ادامه ذکر می شود خطر اختلالات روانی و خودکشی را در بین مردان افزایش می دهد:
- مردان مسن: مردان مسن بیشتر در معرض خطر خودکشی قرار دارند.
- مردانی که حادثه یا رویداد آسیب زا شدیدی را تجربه کرده اند: رویدادهای آسیبزا احتمال استرس پس از سانحه (PTSD) را افزایش داده و باعث افسردگی مردان می شود.
- مردانی که مشکلات کاری دارند: مشکلات کاری مردان را بیش تر از زنان تحت تاثیر قرار می دهد، زیرا مردان از نظر سنتی نان آور خانواده محسوب می شوند.
- جدایی: مردانی که طلاق را تجربه می کنند بیش تر از دیگران در معرض افسردگی یا حتی خودکشی قرار دارند.
- مردانی که نگرانی مالی دارند.
- مردانی که به الکل یا مواد مخدر سوء اعتیاد دارند.
- مردان با سابقه خانوادگی اختلالات روانی: برخی از اختلالات روانی مانند اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی و خودکشی ارثی می باشند.
پیشنهاد مشاور: تفاوت زنان و مردان در هنگام عصبانیت
اضطراب در مردان
اختلالات اضطرابی یکی از شایع ترین اختلالات روانی مردان است. انواع این اختلالات در مردان عبارتند از:
- اختلال وسواس اجباری (OCD)
- اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
- اضطراب اجتماعی
- فوبیا
زنان دو برابر بیشتر از مردان با اضطراب عمومی دست و پنجه نرم می کنند، میزان اضطراب اجتماعی تقریباً بین مردان و زنان برابر است.
اختلال دو قطبی در مردان
اختلال دوقطبی، که قبلا به عنوان افسردگی شیدایی شناخته می شد در مردان معمولاً در سنین 15 تا 24 سالگی ظاهر می شود و حدود 2.6 درصد از جمعیت ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می دهد.
مانند سایر اختلالات سلامت روان، اختلال دوقطبی در مردان جوان کمتر تشخیص داده می شود به عنوان مثال، اعتماد به نفس بیش از حد و رفتار بی پروا نشانه مرحله شیدایی در دوقطبی هستند که ممکن است در جوانان جزو ویژگی های طبیعی محسوب شود.
شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره روانشناسی برای درمان افسردگی، اضطراب، وسواس، دو قطبی و غیره با " مرکز مشاوره ستاره " تماس حاصل کنید، رزرو وقت 02122354282و 02122247100 و 09035673050 و 09108347597 است.