عصبانیت در منزل خاصیت درمانی دارد؟ آیا در ازدواج های موفق، خانه مکانی امن برای تخلیه ی خشم است؟ بسیاری از افراد عقیده دارند که خانه مکانی است که می توانند در آن تمام احساسات خود را نشان دهند. 

عصبانیت در منزل

محل کار به ندرت مکان مناسبی برای نشان دادن هیجانات فرد است. افراد سعی می کنند در محل کار رفتار مناسبی داشته باشند و تندخویی نکنند.

بنابراین خانه تبدیل به مکانی امن برای بروز هیجانات سرکوب شده می گردد. این عقیده اشتباه است و باعث ایجاد مشکلات زیادی در خانواده می شود. برای تفهیم موضوع مثال زیر را مطالعه کنید.

تخلیه خشم در خانه

نیوشا و سام با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کردند ولی سام راضی نمیشد که به پیش مشاور بیاید. نیوشا همسر دوم او بود و به دلیل بدرفتاری و خشونت همسرش به من مراجعه کرده بود.

به اصرار من سام برای مشاوره پیش من آمد او تاکید داشت که دیوانه نیست و آماده است که به تمام سوالات من پاسخ بدهد.

  • من از او پرسیدم که آیا درست است که سر همسرش داد می زند و در شرایط خاصی او را کتک می زند؟
  •  آیا واقعا هنگام عصبانیت وسایل را به سمت همسر و پسرش پرتاب می کند؟
  •  آیا در حضور دیگران بر سر کودک و همسرش فریاد می کشد؟

سام اما بسیار خونسرد پاسخ داد که خانه محلی برای تخلیه خشم است و اگر این کار را نکند خشم سرکوب شده او باعث می شود که سکته کند یا زخم معده بگیرد.

عصبانیت در منزل  آیا خانه مکانی امن برای تخلیه ی خشم است؟

مطلب پیشنهادی مشاور: آیا باید همسرمان را همیشه خوشحال نگهداریم؟

این عقیده همان طور که گفتم می تواند بسیار سمی باشد.

البته من به هیچ وجه طرفدار نوعی از زندگی مشترک نیستم که در آن زن و شوهر در کمال ادب و نزاکت با هم ارتباط برقرار می کنند. 

در حقیقت رفتارهای صمیمی و راحت از مهم ترین عوامل موفقیت در ازدواج به شمار می آیند، اما حس احترام هم باید در زندگی مشترک وجود داشته باشد.

در فرهنگ های حوزه مدیترانه و آمریکای لاتین بروز رفتار خشونت آمیز و عصبانیت امری عادی تلقی می شود. در آنجا جیغ زدن و فریاد کشیدن و اعمال دیگر عادی محسوب می شوند.

همسر یکی از دوستانم صدای او را در هنگام دعوا ضبط کرده بود و برای من پخش کرد او در طول فریاد داد می کشید و بیان می کرد که همسرش فردی احمق و بی سواد است حتی به خانواده و مادر او هم توهین می کرد.

چه چیزی سبب بروز این میزان خشونت در فرد می شود؟

در طی چند ساعت همین فرد آرام شده و بخاطر حرف هایش عذرخواهی می کند.

من در طول مشاوره شاهد دعواهایی بودم که بسیار خشن و مخرب بوده اند. جالب است که این افراد هیچ وقت با غریبه ها اینگونه صحبت نمی کنند. عجیب نیست که افراد با غریبه ها بهتر از نزدیکان خود برخورد می کنند؟

من به زوج ها می گویم که با همسرتان حداقل مانند غریبه ها با مهربانی رفتار کنید.

پرخاشگری کنترل نشده دلیل خیلی از طلاق ها است.

 بیش تر افراد به جای روبرو شدن با دلیل خشمشان، آن را در قالب عصبانیت، دعوا، کتک و موارد دیگر نشان می دهند. آن ها این اعمال را طبیعی می دانند و برای همین به خودشان اجازه می دهند به این شکل خشم خود را تخلیه کنند.

باید توجه داشت که به مرور زمان حمله به ضد حمله تبدیل می شود یعنی کسی که مورد خشم همسرش قرار می گیرد شاید در آن لحظه واکنش نشان ندهد اما شام را می سوزاند، وسایل را گم می کند، لباس ها را با اتو می سوزاند و به شکل های دیگر سعی می کند نارضایتی و عصبانیت خودش را نشان دهد.

مطلب پیشنهادی مشاور: رفتار بد همسر با بچه دار شدن اصلاح می شود؟

عشق بی قید و شرط داشته باشیم؟

بسیار شنیده می شود که افراد ازدواج را یک توجه بی قید و شرط می دانند یعنی در هر شرایطی باید مورد محبت همسرشان قرار بگیرند حتی وقتی که خوب رفتار نمی کنند.

اشخاصی که فکر می کنند همسرشان باید آن ها را همان طور که هستند دوست بدارند، با این باور مخرب به همسر و اطرافیان خود صدمه میزنند.

در حقیقت این خود ما هستیم که بین عصبانیت و خوشحالی تصمیم می گیریم. رفتاری که با خشم همراه باشد بازخوردی از همان نوع به همراه دارد.

عصبانیت در منزل  آیا خانه مکانی امن برای تخلیه ی خشم است؟

معذرت خواهی در مسیر عشق معنا ندارد

باور دیگری که می تواند مخرب باشد زمانی است که افراد فکر می کنند در مسیر عشق نیازی به معذرت خواهی وجود ندارد. 

در حقیقت اینکه زوجین مسئولیت اشتباهات خود را به گردن نگیرند و سعی نکنند آن ها را جبران کنند باعث ایجاد کینه و دشمنی میان آن ها می شود.

بیش تر متخصصان بر این باور هستند که ارتباط موفق زمانی شکل می گیرد که زن و شوهر درمورد مسایل روزمره با یکدیگر به گفت و گو می پردازند و باهم سازگاری لازم را دارند.

موارد زیادی را مشاهده کرده ام که افراد با یکدیگر تفاهم کاملی داشته اند اما به دلیل عصبانیت و خلق خوی پرنوسان و خشن مجبور به طلاق شده اند. بنابراین باید توجه داشت که سازگاری خلق و خویی و اخلاقی از سازگاری سلیقه ای مهم تر است.

شما می توانید برای راهنمایی تخصصی با مراکز برترمشاوره خانواده همچون "مرکز مشاوره ستاره زندگی" تماس حاصل کنید، رزرو وقت: 02122354282 و 02122247100 و  09035673050 و 09108347597