زود انزالی چیست ؟ انزال به دفع مایع منی از بدن گفته می شود. زودانزالی زمانی رخ می دهد که انزال زودتر از آنچه مرد یا شریک زندگی او در حین رابطه جنسی دوست دارد اتفاق می افتد. زود انزالی همچنین به نام های انزال سریع یا ارگاسم زودرس نیز شناخته می شود.  علت زود انزالی چیست

زود انزالی چیست ؟

اگر این اتفاق باعث کاهش لذت جنسی شود و روابط را تحت تأثیر قرار دهد، ممکن است نا امیدکننده باشد. در صورتی که این اتفاق اغلب رخ دهد و مشکل ایجاد کند، ارائه دهنده خدمات بهداشتی یا روانشناس می تواند به شما کمک کند.

در جهان، از هر چهار مرد بالغ یک نفر درگیر زودانزالی است. معمولاً تصور می شود که این مشکل روانشناختی است، اما فیزیولوژی نیز ممکن است در این امر نقش داشته باشد.

انزال چگونه اتفاق می افتد؟ | علت زود انزالی در مردان مجرد

انزال توسط سیستم عصبی مرکزی کنترل می شود. وقتی مردان از نظر جنسی تحریک می شوند، سیگنال هایی به نخاع و مغز آن ها ارسال می شوند. 

سپس هنگامی که مردان به سطح خاصی از لذت می رسند، سیگنال هایی از مغزشان به اندام های تولید مثل ارسال می شود. این امر باعث می شود که منی از طریق آلت تناسلی خارج شود. 

زود انزالی می تواند در هر سنی برای مردان رخ دهد.

مرحله 1: انتقال

انتقال زمانی است که اسپرم از بیضه ها به پروستات منتقل می شود و با مایع پروستات مخلوط می شود تا مایع منی تولید شود. برخی از لوله ها به حرکت اسپرم از بیضه ها از طریق پروستات به انتهای آلت تناسلی کمک می کنند. 

مرحله 2: دفع

دفع هنگامی است که عضلات انتهای آلت منقبض می شوند. این باعث می شود که مایع منی از آلت تناسلی مرد خارج شود. بیشتر اوقات انزال و ارگاسم (اوج) همزمان اتفاق می افتد. اما برخی از مردان بدون انزال به ارگاسم می رسند. در بیشتر موارد، نعوظ پس از این مرحله از بین می رود.

زودانزالی چیست ؟ از تشخیص تا درمان

علت زود انزالی در زنان چیست؟

زود انزالی معمولا در مردان اتفاق می افتد ولی زنان نیز از آن مستثنا نیستند. 

برای اکثر زنان مورد نظر، رضایت جنسی فقط شامل رابطه جنسی نیست، بلکه شامل بوسیدن، نوازش و سایر روش های تحریک جنسی است که به همان اندازه مهم تلقی می شوند. 

اگر زن کیفیت لازم از رابطه جنسی را دریافت نکند در بلند مدت دچار پریشانی و ناامیدی می شود و به مرور زمان انزال به شدت کاهش یافته و دچار زودانزالی می شود.

علاوه بر آن، دلایل روانشناختی و پزشکی، مانند عدم آموزش جنسی، افسردگی، درک غیرواقعی از رابطه جنسی، ترس از طلاق و جدایی، اختلال در نعوظ و بیماری های جنسی، دلایل نوروفیزیولوژیک مانند حساسیت به آلت تناسلی نیز می تواند تاثیرگذار باشد.

زود انزالی و اختلال نعوظ

بعضی اوقات زودانزالی برای مردانی که دارای اختلال نعوظ هستند مشکل ایجاد می کند. اختلال نعوظ زمانی ایجاد می شود که مردان قادر به ایجاد و حفظ حالت نعوظ نیستند، بنابراین نمی توانند عملکرد مناسبی در هنگام رابطه جنسی داشته باشند. 

از آنجا که نعوظ پس از انزال از بین می رود، شناختن مشکل زود انزالی بسیار دشوار است، بنابراین در ابتدا باید اختلال نعوظ را درمان کرد.

 با درمان اختلال نعوظ می توان زودانزالی را از بین برد. 

سروتونین

اگر چه علت دقیق اختلال نعوظ مشخص نیست اما سروتونین ممکن است در این امر نقش داشته باشد. سروتونین یک ماده طبیعی در بدن شما است که توسط اعصاب ساخته می شود. 

دوز بالای سروتونین در مغز سبب افزایش زمان انزال می شود. 

مقادیر کم می تواند زمان انزال را کوتاه کرده و منجر به زودانزالی شود.

مسائل روانشناختی

مسائل روانشناختی یا بهداشت روانی می تواند در زودانزالی وجود داشته باشد و شامل موارد زیر می باشد:

  • افسردگی
  • استرس
  • گناه
  • انتظارات غیر واقعی در مورد عملکرد جنسی
  • سابقه سرکوب جنسی
  • عدم اعتماد به نفس
  • رابطه بد با شریک زندگی

مراقبت از مشکلات عاطفی اغلب کمک می کند.

زودانزالی و سن

زودانزالی می تواند در هر سنی رخ دهد. پیری دلیل مستقیم زود انزالی نیست، اگرچه افزایش سن باعث تغییر در نعوظ و انزال می شود.

 برای مردان مسن، نعوظ ممکن است به اندازه زمان گذشته نباشد علاوه بر این، نعوظ ممکن است مدت طولانی قبل از انزال ادامه داشته باشد. این تغییرات می تواند منجر به زودانزالی یک پیرمرد شود.

زودانزالی چیست ؟ از تشخیص تا درمان

زودانزالی و شریک زندگی شما

با زودانزالی، ممکن است احساس کنید که مقداری از نزدیکی با شریک جنسی را از دست داده اید یا احساس عصبانیت، شرم و ناراحتی پیدا کنید و از شریک زندگی خود دور شوید. 

زودانزالی نه تنها بر شما، بلکه بر شریک زندگی شما نیز تأثیر می گذارد و باعث می شود که رابطه بین زوجین آسیب ببیند.

صحبت درمورد مشکل گام مهمی است. در این حالت مشاوره جنسی می تواند مفید باشد. تکنیک هایی مانند روش فشار دادن نوک آلت تناسلی ممکن است برای شما و همسرتان برای طولانی شدن نعوظ مفید باشد.

 از همه مهم تر، زن و شوهر باید تکنیک های آرامش را یاد بگیرند. نگرانی (مانند اضطراب) می تواند اختلال نعوظ را بدتر کند.

تشخیص انزال زودرس

برای مردان عادی است که بتوانند در حین رابطه جنسی و خودارضایی کنترل حداقلی بر در زمان انزال داشته باشند. اگر نگرانی از طرف مرد یا شریک جنسی وی وجود داشته باشد، احتمال زودانزالی وجود دارد . 

هنگامی که زودانزالی مانع لذت جنسی شما می شود، باید به مشاور بهداشتی خود مراجعه کنید. تشخیص به این صورت است که آیا انزال، دیرهنگام رخ می دهد یا اصلاً رخ نمی دهد. اغلب اوقات، مشاور مراقبت های بهداشتی شما پس از معاینه جسمی و صحبت با شما زودانزالی را تشخیص می دهند. برخی از سوالاتی که از وی ممکن است بپرسند عبارتند از:

  • چند بار اتفاق می افتد؟
  • چه مدت این مشکل را داشته اید؟
  • آیا این فقط با یک شریک اتفاق می افتد، یا همه شرکا؟
  • آیا زودانزالی با هر بار تلاش در رابطه جنسی اتفاق می افتد؟
  • چه نوع فعالیت جنسی دارید و چند بار؟
  • چگونه زودانزالی فعالیت جنسی شما را تحت تاثیر قرار داده است؟
  • روابط شخصی شما چگونه است؟
  • آیا چیزی وجود دارد که زودانزالی شما را بدتر یا بهتر کند (به عنوان مثال، مواد مخدر، الکل و غیره)؟

زود انزالی چیست و چگونه درمان میشود

روان درمانی برای مشکلات جنسی

درمان روانشناختی روشی برای کار بر روی احساسات و عواطف است که ممکن است منجر به مشکل در روابط جنسی شود. هدف از این نوع درمان یادگیری منشأ مشکلات و یافتن راه حل هایی است که به زودانزالی کمک می کند. 

این درمان همچنین می تواند به زوجین کمک کند تا به یکدیگر نزدیک تر شوند. درمان روانشناختی به افراد کمک می کند تا از عملکرد جنسی بهتری برخوردار شوند و اعتماد به نفس بیش تری پیدا کنند.

این نوع درمان می توان به عنوان تنها روش درمانی استفاده کرد، یا ممکن است همراه با دارو درمانی یا رفتاری مورد استفاده قرار گیرد.

زودانزالی چیست ؟ از تشخیص تا درمان

رفتاردرمانی

در رفتار درمانی از تمریناتی برای کمک به تأخیر انداختن انزال استفاده می شود. هدف این است که به افرادبرای درمان زودانزالی کمک کنیم. برخی از روش ها و ورزش ها در این مورد به خوبی جواب می دهند، اما ممکن است پاسخی ماندگاری به همراه نداشته باشند.

دارو درمانی | آمپول درمان زود انزالی

هیچ دارویی در ایالات متحده برای درمان زود انزالی تایید نشده است. البته تعدادی دارو، کرم بی حس کننده و اسپری بی حس کننده وجود دارد که ممکن است در مردان مبتلا به زودانزالی، انزال را به تاخیر بیندازد.

پزشکان دریافته اند که داروهای ضد افسردگی در زنان و مردان ارگاسم را به تأخیر می اندازند. داروهایی مانند فلوکستین، پاروکستین، سرترالین، کلومیپرامین و ترامادول بر میزان سروتونین تأثیر می گذارند. برخی از پزشکان از این داروها برای درمان زودانزالی استفاده می کنند. اگر یک دارو موثر نباشد، ممکن است پزشک پیشنهاد کند داروی دیگری را امتحان کنید. 

داروهای زودانزالی می توانند هر روز یا فقط قبل از رابطه جنسی مصرف شوند. پزشک مربوطه به شما می گوید که شما باید بر اساس سطح فعالیت خود، چه زمانی دارو مصرف کنید. در صورت قطع مصرف این داروها زودانزالی می تواند برگردد. بیشتر مردان مبتلا به زودانزالی نیاز به مصرف مداوم این داروها دارند.

کرم ها یا اسپری های بی حس کننده

کرم ها و اسپری های بی حس کننده ممکن است حدود بیست تا سی دقیقه قبل از رابطه جنسی روی آلت تناسلی مرد مالیده شوند. اگر کرم یا اسپری بی حس کننده را برای مدت طولانی تری از آلت تناسلی خود بگذارید، نعوظ شما از بین می رود.

 همچنین، در حین رابطه جنسی واژینال نباید کرم یا اسپری بی حس کننده را روی آلت تناسلی اسپری کنید زیرا ممکن است باعث بی حسی واژن شود. پنج تا ده دقیقه قبل از رابطه جنسی آلت تناسلی خود را بشویید. استفاده از کاندوم همچنین می تواند به نعوظ بهتر کمک کند.

پس از درمان چه کنیم؟

با تکنیک های ذکر شده در اینجا، از هر صد نفر حدود نود و پنج نفر از بیماری زودانزالی رهایی می یابند. هیچ راهی برای بهبودی قطعی این اختلال وجود ندارد، اما یادگیری نحوه حفظ آرامش ممکن است در بهبود آن تاثیر داشته باشد. اگر مشکل همچنان ادامه پیدا کرد، با مشاور یا پزشک خود در مورد راه های درمان صحبت کنید.

شما می توانید برای راهنمایی تخصصی با مراکز برتر مشاوره جنسی " کلینیک روانشناسی ستاره " تماس حاصل کنید، رزرو وقت: 02122354282 و 02122247100 و  09035673050 و 09108347597