هر یک از رفتارها، تصمیمات و فعالیت های انسان تحت تاثیر عوامل گوناگون روانی و اجتماعی می باشد. انتخاب همسر نیز یکی از همان گزینه ها می باشد که عوامل مرتبط با موضوع مورد نظر در آن نقش دارد و از کنش های انسان به شمار می آید.

موفقیت در انتخاب همسر

یکی از مهم ترین انتخاب هایی که فرد باید در زندگی خود انجام دهد ازدواج می باشد. ازدواج مهم ترین انتخاب فرد در زندگی است و هیچ تصمیمی در زندگی اشخاص در حد ازدواج اهیمت ندارد و تاثیرگذار نمی باشد.

این موضوع به این دلیل است که ازدواج بر سایر تصمیم ها اثر می گذارد و رفتارهای بعد از ازدواج نیز تحت تاثیر این تصمیم قرار می گیرد.

برخی مشاوران مذهبی از کلمه هم کفو بودن استفاده می کنند که به معنی داشتن ویژگی های اجتماعی، اقتصادی، مذهبی و غیره یکسان زوجین است.

عوامل شخصیتی و تفاوت های فردی

افراد از بدو تولد با یکدیگر فرق می کنند و و از لحاظ ویژگی های شخصیتی نیز متفاوت می باشند یعنی هر کدام یک نوع ویژگی دارند، بسیاری از آن ها ممکن است درون گرا و بعضی ها برون گرا باشند، تعدادی هیجان خواه، وبعضی ها مخالف هیجان هستند.

پس ویژگی های شخصیتی افراد بسیار متمایز است برای امر ازدواج باید قبل از آن شناخت لازم را به دست آورید.

11 عامل کلیدی در انتخاب همسر چیست ؟

تفاوت فردی در هوش | هم کفو بودن

افراد از نظر هوش نیز تفاوت هایی با یکدیگر دارند و سطح هوش آن ها با هم فرق می کند بسیاری از افراد ممکن است هوش علمی آن ها خوب باشد و بتواند در حین تحصیل از شاگرد های ممتاز بوده و نمرات عالی کسب کنند و عده ای ممکن است از نظر هوش کلامی یا هیجانی بالاتر باشند.

تفاوت در انتخاب همسر از لحاظ انگیزش

بر اساس نظر روانشناسان برخی از افراد از نظر سطح برانگیختگی بالاتر از دیگران می باشد و بعضی ها سطح برانگیختگی کمتری دارند.

افراد از نظر انگیزه نیز با یکدیگر متفاوت می باشند و تفاوت هایی با هم دارند، برخی از آن ها دوست دارند پیشرفت کنند و از این نظر انگیزه آن ها بسیار زیاد است، 

برخی دیگر از نظر پیوند جویی انگیزه بالایی دارند. هر چه سلامت روان و محیط تربیتی فرد مناسب تر باشد انگیزه فرد بیشتر است به عبارت دیگر سطح انگیزش با سلامت روان و محیط تربیتی فرد در ارتباط می باشد.

انگیزه ها انواع مختلفی دارد و هرکدام از آن ها ممکن است با هوش، علایق و استعدادها و توانایی فرد در ارتباط باشد.

سطح و نوع انگیزه خواستگاه و زمینه های دارد. ممکن است افرادی که با هم ازدواج می کنند متفاوت باشند و هر کدام نوع متمایزی از انگیزه را تجربه کنند.

عوامل فرهنگی انتخاب همسر

افرادی که می خواهند با هم ازدواج کنند باید از نظر فرهنگی تقریبا در یک سطح باشند زیرا عواملی زیر مهم هستند.

  • نگرش ،
  •  سبک و شیوه زندگی،
  • آداب و رسوم زندگی،
  • اعتقادات و باورهای مذهبی فرد
  • خانواده اش

 اگر قبل از ازدواج مورد بررسی قرار نگیرد ممکن است مشکلاتی برای فرد در زندگی مشترک به وجود آورد.

تفاوت در نگرش طرفین

نگرش ها معمولا در شرایط متفاوتی به وجود می آید و براساس تجارب، یادگیری ها، عواطف و شناخت شکل گرفته و تحت تاثیر این عوامل قرار می گیرد.

بر اساس این شرایط یکی از اجزای مهم فرهنگی_شخصیتی که همان نگرش است شکل متفاوتی دارد و باعث می شود تا فرد از دیگران متمایز باشد.

سبک زندگی خانواده طرفین

هر فرد سبک زندگی خاص خودش را دارد و می تواند آزادانه هر طور که تمایل دارد آن را انتخاب کند به همین دلیل اگر با سبک زندگی متفاوتی آشنا شدید آن را غیر طبیعی در نظر نگیرید و تعجب نکنید چون افراد خودشان آن سبک را دوست دارند و آن را انتخاب کرده اند.

سبک زندگی مجموعه ای از تلقین ها، ارزش ها، شیوه های رفتار، حالت و سلیقه ها در هر چیزی می باشد و می تواند بسیار متفاوت بوده و از اجزای رفتار شخصی فرد به حساب نمی آید.

11 عامل کلیدی در انتخاب همسر چیست ؟

شیوه های همسر گزینی هر یک از خانواده ها

بر اساس مطالعات انجام شده همسر گزینی به دو شیوه انجام می شود، شکل مدرن و شکل سنتی.

در شیوه سنتی دختر و پسر از طریق والدین یا آشنایان به یکدیگر معرفی می شوند و پس از اینکه با یکدیگر آشنا شدند، اگر دختر و پسر یکدیگر را پسندیدند می توانند مقدمات ازدواج را انجام دهند.

در شیوه جدید، بسیاری از جوانان از طریق مختلف با یکدیگر آشنا می شوند و یا در محیط های اجتماعی همسر مورد نظر خود را جست وجو می کنند و هنگامی که آن را انتخاب کردند، فرد را به خانواده معرفی می کنند.

هر دو شیوه ممکن است با معایت و مزایایی همراه باشد و هر کدام نتایجی داشته باشد.

تشریفات بیش از حد

هر کدام از خانواده ها ممکن است تشریفات و فرهنگ های خاص خودشان را داشته باشند و این فرهنگ ها برای خانواده ها بسیار مهم است  و از آن ها تبعیت می کنند.

در برخی از ازدواج ها ممکن است زوجین و خانواده ها نسبت به یکدیگر سخت گیری های زیادی را انجام دهند و بیش از حد یکدیگر را تحت فشار قرار دهند که این موضوع باعث می شود فشارهای روانی بسیاری بر روی افراد وارد شود.

هنگامی که افراد فشار روانی زیادی را تحمل می کنند ممکن است دچار اضطراب و استرس شدیدی شوند در بعضی مواقع استرس طبیعی می باشد اما اگر مدت زمان آن طولانی شود، در زندگی فرد ماندگار گردد و بر روی فرد و زندگی او تاثیر بگذارد باید برای درمان آن اقدامات لازم انجام شود.

دخالت های خانواده ها

بسیاری از خانواده ها هنگام ازدواج فرزندشان ممکن است به دلیل نیت پاک و خوب و یا انگیزه های دیگر در زندگی آن ها دخالت کنند. این دخالت ها در بسیاری از موارد تابع شیوه های منطقی نمی باشد و ممکن است زندگی زوجین را تهدید کرده و اثرات سو بر جای بگذارد.

برخی دیگر از خانواده ها هستند که کلا به فرزندشان حق دخالت نمی دهند و هیچ اعتقادی به دخالت فرزندشان ندارند در این صورت ممکن است فرد نتواند این شرایط را تحمل کند و مشکلاتی بین خانواده و زوجین به وجود آید.

11 عامل کلیدی در انتخاب همسر چیست ؟

عدم شناخت کافی نسبت به همسر و خانواده او

افراد باید پیش از ازدواج علاوه بر شناخت همسر با خانواده او هم به خوبی آشنا شوند، زیرا خانواده در امر ازدواج بسیار مهم می باشد.

خانواده یک بنیان اجتماعی می باشد که فرد در آن رشد کرده و نقش های تربیتی را فرا گرفته است، هچنین محیطی برای الگو سازی عمده و رشد و تحول فرد می باشد. اگر به خانواده و محیط آن توجه نشود یک عامل اساسی نادیده گرفته می شود و زوجین در آینده با مشکل روبرو می شوند.

یکی از عوامل اساسی برای ازدواج در کنار شناخت طرف مقابل، توجه به نقش خانواده و محیط خانواده می باشد و کسانی که در امر ازدواج به اصول همسر گزینی توجه نمی کنند و نسبت به شناخت زوجین و خانواده اش توجه ندارند، این اصل ها را رعایت نمی کنند در انتخاب خود دچار اشتباهاتی می شوند.

بعد از ازدواج ممکن است این اشتباهات قابل جبران نباشد، در زندگی آن ها مشکلاتی به وجود آید که باعث جدایی و طلاق گردد.

تفاوت در باورهای مذهبی در انتخاب همسر

فرد باید قبل از ازدواج با طرف مقابلش در مورد باورهای مذهبی = صحبت کند و بررسی کند این دو نفر تا چه حد از نظر مذهبی و اعتقادی با یکدیگر شبیه هستند یا باهم تفاوت دارند.

تفاوت های افراد از لحاظ باورهای مذهبی بسیار متفاوت می باشد به طوری که ممکن است فرد در دو سر آن قرار گرفته و نسبت به اعتقادات افراط و تفریط داشته باشند.

اگر فرد قبل از ازدواج نسبت به مسائل اعتقادی بی توجه باشد زوجین در زندگی ممکن است متوجه شوند که از نظر اعتقادای تفاوت های بسیاری دارند در نتیجه در زندگی مشترک با مشکلات زیادی رو به رو شوند.

قبل از ازدواج این موضوع ها را باید جدی بگیرید و به طور خاص و اساسی به آن ها توجه کنید.

شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره ازدواج " مرکز مشاوره ازدواج ستاره " تماس حاصل کنید، رزرو وقت با مشاور از طریق شماره های 02122354282 و 02122247100 و  09035673050 و 09108347597 امکان پذیر است.