افسردگی در دوران نامزدی و پس از آن نیاز به بررسی است. اما فقط افسردگی نیست نگرانی و اضطراب قبل از ازدواج هم به سختی های آن می افزاید. تصور می شود که خرید خانه و ازدواج دو مورد از استرس آورترین و در عین حال مهیج ترین اتفاقات زندگی است. بنابراین این دو واقعه به فاصله کم از یکدیگر قطعاً حتی بر روحیه قوی ترین افراد نیز اثر می گذارند.

مطمئناً با نزدیک تر شدن به زمان عروسی و خرید خانه استرس و اضطراب افراد افزایش می یابد. 

بسیاری از افراد در این دوران رفتارها و علائم مختلفی را نشان می دهند به طور مثال ممکن است بیش تر وقت خود را با دوستان خود در بیرون از خانه بگذرانند تا کم تر به مشکلات خود فکر کنند، برخی دیگر از افراد نیز به دلایل مختلفی مانند ترک والدینشان درگیر افسردگی می شوند.

اضطراب و افسردگی ازدواج

این افسردگی ممکن است باعث گردد که فرد تمام ویژگی های مثبت عروسی را نیز از دست بدهد و اضطراب و استرس باعث شود که فرد نتواند از عروسی خود لذت ببرد.

مواردی که در ادامه اشاره می شود در ایجاد این افسردگی نقش دارند:

دوری از والدین و افسردگی پس از ازدواج

یکی از مواردی که می توان گفت باعث افسردگی 80 درصد از افراد می شود جدا شدن از خانواده و تشکیل یک زندگی جدید است. این موضوع می تواند بسیار تنش زا باشد زیرا برخی از افراد بیش از اندازه به خانواده های خود وابسته هستند.

اما پیش از تشکیل زندگی مشترک این رابطه بسیار نزدیک باید کم کم در اولویت دوم افراد قرار بگیرد تا باعث آسیب به زندگی مشترک افراد نشود.

بسیار دیده شده که در کشورهای سنتی مانند ایران والدین هنوز برای افراد در اولویت قرار دارند. این موضوع صدمه های زیادی به همراه دارد و باعث دوری زوجین می شود. همیشه به خاطر داشته باشید که همسر و فرزند شما باید اولویت زندگی شما باشند.

تغییرات جدید در سبک زندگی

ازدواج به معنای یک تغییر بزرگ در سبک زندگی افراد است، زیرا پس از آن فردیت دیگر از بین می رود و افراد باید به دو نفر و در صوت بچه دار شدن به سه یا چهار نفر اهمیت بدهند و برنامه زندگی خود را با آن ها تنظیم کنند.

این موضوع می تواند استرس و اضطراب زیاد، به خصوص برای کسانی که آماده این تغییرات نیستند به همراه داشته باشند. 

آشنایی و به تدریج پذیرفتن این تغییرات می تواند این اضطراب را کاهش دهد به طور مثال فرد می تواند تا پیش از ازدواج در زمان هایی که می تواند آشپزی کند و یا سعی کند لیستی از این تغییرات نگران کننده فراهم کند و در مورد آن ها با همسر، والد یا مشاور صحبت کند.

مسئولیت پذیری پس از ازدواج

مسئولیت پذیری به طور معمول استرس زا است. مسئولیت های زندگی مشترک ممکن است باعث شود که فرد از تصمیم به ازدواج منصرف شود. در دنیای امروز که جوانان تمام امکانات را در کنار والدین خود دارند و دیگر نیازی به ازدواج و پذیرش مسئولیت نمی بینند، این امر افزایش می یابد.

البته این دیدگاه بیمارگونه است زیرا در این حالت فرد همیشه وابسته به والدین خود باقی می ماند.

 به یاد داشته باشید که مسئولیت پذیری باعث افزایش اعتماد به نفس، روحیه فرد و در دراز مدت رشد شخصیتی فرد می گردد.

کاهش زمان تفریحات

دوران مجردی معمولا دوره ای است که فرد می تواند تفریحات خود را دنبال کند و نگرانی در مورد وقت خود نداشته باشد اما در دوران متاهلی فرد نمی تواندهر زمان آزادانه به تفریحات خود بپردازد و ممکن است مجبور شود که به کارهای خانه، بیرون از خانه یا نگهداری از فرزندان خود بپردازد.

این موضوع نیز مانند مسئولیت پذیری وحشتناک به نظر می رسد ولی باعث هدفمندی و برنامه ریزی فرد می شود. 

در حقیقت ازدواج مانند آغاز یک مرحله جدید از زندگی است که باعث هدفمندی، رشد و تکامل فرد می گردد. البته این بدین معنی نیست که تمام افراد باید ازدواج کنند.


ترس از آینده و اضطراب ازدواج

بسیاری از افراد از غیرقابل پیشبینی بودن آینده می ترسد. مشخص است که نمی توان آینده را پیشبینی کرد اما با شناخت درست و استفاده از مشاورهای حرفه ای می توان به راحتی احتمال ایجاد مشکل رابه صفر رساند.

در قدیم اعتقاد داشتند که ازدواج مانند یک هندوانه دربسته است ولی نمی توان به همین اکتفا کرد، همیشه به خاطر داشته باشید که پیش از ازدواج باید هرکاری را که می توانید برای شناخت فرد انجام دهید و پس از ازدواج سعی کنید تا جایی که می توانید با یکدیگر سازگاری داشته باشید.

روش غلبه بر افسردگی و اضطراب پیش از ازدواج

شرایط خود را بپذیرید

این روش شما را برای گام های بعدی به سمت بهبود آماده می کند.

 البته این موضوع به معنای رها کردن مشکلات نیست بلکه بدین معنی است که شما نیازهای ویژه ای دارید و باید نیازهای خود را پیدا می کنید تا بتوانید احساس آرامش و شادی داشته باشید.


با افرادی معتمد صحبت کنید

شما باید مشکلات روانی و اضطراب خود را با افراد مورد اعتماد خود به اشتراک بگذارید. 

اگر در مورد برنامه ریزی عروسی استرس دارید، طور کلی خوب نیستید، یا نمی توانید استراحت کنید باید به عزیزان خود اطلاع دهید و در صورت لزوم به مشاور مراجعه کنید. مشاور می تواند به طور تخصصی باعث بهبود حال شما شود.


به شریک زندگی خود اعتماد کنید

به یاد داشته باشید که همسر شما متعهد است که همیشه کنار شما بماند و نگرانی های شما را درک می کند. 

اضطراب و نگرانی شما ممکن است او را نگران سازد، بنابراین بهتر است که در این امر به او توضیح دهید. 

شما همیشه می توانید به همسرتان اعتماد کنید و مشکلات خود را با او درمیان بگذارید.


عوامل ایجاد اضطراب را شناسایی کنید

اضطراب پیش از عروسی می تواند مربوط به هزینه های آن، مقدمات عروسی، نظرات دیگران، نگرانی از آینده، نگرانی از انتخاب درست و موارد دیگر باشد. 

شما در ابتدا باید عوامل اضطراب خود را درک کنید. این موضوع ممکن است یک فرآیند طولانی و طاقت فرسا باشد اما می تواند به شما کمک کند تا اضطراب و استرس خود را کنترل کنید.


برای افسردگی ازدواج از مشاور کمک بگیرید

کمک مشاور بهترین راه برای بهبود حال شما است. به خاطر داشته باشید که مشاوره ازدواج کار هرکسی نیست و مشاور می تواند خیال شما را از بسیاری از موضوعات راحت کند.

در عین حال اگر اضطراب شما بیش از حد بوده و باعث اختلال در رفتار، عملکرد و خواب شما شده باشد، روانپزشک ممکن است با استفاده از دارو درمانی به کنترل علائم شما کمک کند.

بدانید که هیچ چیز کامل نیست

افراد کمال گرا همیشه سعی می کنند که همه چیز را در بهترین حالت به دست آورند و معمولا دراین راه استرس و اضطراب زیادی را متحمل می شوند. به یاد داشته باشید که عروسی شما فرصتی است که شاد باشید و خوش بگذرانید نه این که نگران تمام جزئیات باشید و نتوانید از یکی از بهترین شب های زندگی خود لذت ببرید.

شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره افسردگی و مشاوره اضطراب " کلینیک روانشناسی ستاره " تماس حاصل کنید، رزرو وقت با مشاور از طریق شماره های 02122354282و 02122247100و  09035673050 و 09108347597 امکان پذیر است.