رقابت بین زن و شوهر باعث از بین رفتن تعامل و یا ناسازگاری بین زن و مرد می شود. ازدواج خوب بر پایه همکاری و تعامل شکل می گیرد ولی اگر جای همکاری به رقابت داده شود زوجین به چشم رقیب به یکدیگر نگاه می کنند در این صورت اگر در زندگی مشترک دعوایی پیش بیاید بجای حل کردن موضوع سعی می کنند یکدیگر را مقصر جلوه دهند و مانند یک مسابقه سعی در برنده شدن دارند.

ناسازگاری زن و مرد در زندگی مشترک

از طرف دیگر این کار باعث می شود که آرامش در زندگی مشترک از بین برود، خانه در حقیقت جایی است که بسیاری از افراد پس از تنش های روزانه به آن پناه می آورند پس نباید محیط خانه متشنج و مانند یک رینگ مسابقه باشد.

همه ی افراد دوست دارند که در بازی ها و مسابقات برنده شوند و این یک رقابت سالم است اما وقتی این رقابت به درون خانه آورده شود دیگر این رقابت سالم نیست.

خیلی از ما کسانی را می شناسیم که پر از نفرت هستند، این افراد دوست دارند در همه چیز برنده شوند و زندگی مشترک و رابطه خود را هم مانند یک مسابقه می بینند در حالی که این طرز فکر اشتباه است و زن و شوهر در حقیقت در یک گروه قرار دارند.

آیا رقابت در زندگی مشترک باعث بهبود یا ناسازگاری زن و مرد می شود؟

رقابت زن و مرد و خودخواهی

کشمکش بر سر منیت می تواند زندگی را خراب تر کند. کشمکش منیت زمانی پیش می آید که افراد فقط به خودشان فکر می کنند آن ها فقط به فکر این هستند که برنده باشند و برای آن ها مهم نیست که این برنده بودن به چه قیمتی باشد.

زوج هایی که گرفتار این مشکل می شوند مدام سعی دارند همسر خود (و حتی دیگران) را قانع کنند که از آن ها بهتر هستند، علاوه بر این، این زوج ها در همه چیز بایکدیگر مخالفت می کنند از این موارد می توان به، خرید کتاب، خرید مانتو، رنگ دیوار خانه، آهنگی که گوش دهند، بزرگ کردن کودک، نحوه تربیت کودک و حتی موارد دینی و ارزشی اشاره کرد.

اینگونه روابط مانند رینگ بوکس است، هیچ یک از طرفین کنار نمی کشند و سعی می کنند که تاجایی که می توانند به همسرشان صدمه بزنند که در انتها منجر به از دست دادن یکدیگر می شود.

کم کم احترام و نشانه های محبت در خانواده کمرنگ می شود و زوجین دیگر دلیلی برای ادامه دادن زندگی مشترک پیدا نمی کنند. علاوه بر این، این شرایط بر روحیه کودکان هم تاثیر می گذارد.

چندی پیش در مهمانی دعوت داشتم و رفتار های یک زوج توجه مرا جلب کرد. زن و شوهر به شدت سعی داشتند یکدیگر را کنترل و تخریب کنند. هنگامی که مرد حرف میزد زن حرف های او را تصحیح می کرد حتی بعضی اوقات لحن او تمسخر آمیز بود.

وقتی زن صحبت می کرد همسرش میان حرف او می پرید و برای حرف او احترام قائل نمی شد. هنگامی که در مورد تعطیلات خود صحبت می کردند مرد مدام حرف همسرش را قطع می کرد و می گفت که همسرش بلد نیست درست تعریف کند.

جو میان آن ها به نوعی همه را معذب کرده بود، بالاخره دعوای بین آن ها بالا گرفت و مهمانی را ترک کردند.

آیا رقابت در زندگی مشترک باعث بهبود یا ناسازگاری زن و مرد می شود؟

رقابت زن و شوهر و رفتار های خشونت آمیزی

رقابت بین زن و شوهر ممکن است به رفتار های خشونت آمیزی ختم شود.

 در ازدواج موفق و سالم توانایی کشف راه حل اهمیت زیادی دارد. زوجین باید باهم همکاری کنند و مشکل خود را از بین ببرند. آن ها باید احترام و اعتماد را دوباره در زندگی خود به وجود بیاورند و سعی کنند در یک تیم باشند.

شاید از خیلی ها شنیده باشید یا در خیلی از فیلم ها دیده باشید که رقابت باعث هیجان در رابطه می شود ولی اصلا اینگونه نیست و نباید این اشتباه مهلک را مرتکب شد.

عوامل خارجی به اندازه کافی زندگی ها را تهدید می کند و اگر زن و شوهر با هم در یک گروه نباشند و بایکدیگر همکار نکنند، خانواده آن ها مورد آسیب داخلی و خارجی قرار می گیرد.

رابطه یا رقابت با همسر

ممکن است شما واقعاً یکدیگر را دوست داشته باشید، از بودن در کنار هم لذت ببرید و با هم سازگار باشید. اما هر از گاهی احساس کنید که شما در یک تیم بازی نمی کنید. 

یا بهتر بگویم احساس می کنید که شما و همسرتان در دو تیم متفاوت قرار دارید و  با هم مبارزه می کنید تا ببینید کدام یک برنده می شوید.

در این روابط رقابت ممکن است بر سر این باشد که چه کسی درآمد بیشتری کسب می کند یا موفقیت شغلی بهتری دارد. صرف نظر از اینکه دقیقاً چه عواملی باعث ایجاد این رقابت می شوند، رقابت زیاد می تواند بر رابطه تأثیر بگذارد و بسیاری از خاطره های خوبی را که شما با هم ساخته اید از بین ببرد.

بنابراین اگر احساس می کنید که رابطه بین شما تبدیل به رقابت شده است، احتمالاً وقت آن رسیده است که در مورد این موضوع و اثرات آن بحث کنید. سعی کنید با همسر خود به طور منطقی در مورد رقابت و اثرات آن بحث کنید.

آیا رقابت در زندگی مشترک باعث بهبود یا ناسازگاری زن و مرد می شود؟

بهبود رابطه در زندگی مشترک

در اینجا چند نکته برای شروع صحبت آورده شده است، بنابراین می توانید از این نکات استفاده کنید و روابط خود را بهبود ببخشید.

با یکدیگر صادقانه رفتار کنید

قبل از اینکه بحث را شروع کنید، در مورد رقابت فکر کنید، به نظر شما چه چیزی باعث ایجاد این رقابت بین شما می شود؟ آیا می خواهید طرف مقابل شما را فردی موفق بداند؟ آیا احساس می کنید که توانایی های شما در زندگی نادیده گرفته می شود؟ 

پرسیدن این سوالات ممکن است سخت باشد ولی سعی کنید از خودتان سخت ترین سوالات را بپرسید تا آگاهی لازم را در این مورد پیدا کنید. 

تعهد خود را نسبت به یکدیگر فراموش نکنید

وقتی برای بحث و گفتگو آماده می شوید، به طور صریح بگویید که رابطه بین شما و همسرتان از هر چیزی برای شما مهم تر است. این موضوع رقابت را از بین نمی برد اما تأکید می کند که حفظ رابطه بین شما مهم ترین چیز است. به علاوه می تواند رابطه شما را به عنوان زن و شوهر قوی تر کند و برای شما این امکان را فراهم کند که رابطه خود را رشد دهید و پیشرفت کنید.

ویژگی های خوب یکدیگر را ارج نهید

صادقانه یکدیگر را تأیید کنید، استعدادهای یکدیگر را بشناسید و از آن ها تعریف کنید، در این صورت احساس رقابت در زندگی شما کاهش پیدا می کند. از این گذشته، وقتی همسرتان را تایید می کنید و ویژگی های مثبت او را ستایش می کنید همسرتان نیز همین کار را انجام می دهد.

تصدیق و تعریف از همسرتان باعث می شود که در کارهایش پیشرفت کند و احساس کند که در کنار او هستید نه در مقابل او.

آیا رقابت در زندگی مشترک باعث بهبود یا ناسازگاری زن و مرد می شود؟

کارهایی را که نیاز به همکاری گروهی دارند بر عهده بگیرید

در طول گفت و گو، در مورد راه هایی که باعث می شوند در کنار یکدیگر فعالیت کنید و استعداد های یکدیگر را بیش تر بشناسید، صحبت کنید.

 ممکن است حتی زمانی که در کنار یکدیگر فعالیت می کنید نیز با یکدیگر رقابت کنید ولی چون به دنبال یک هدف مشترک هستید احتمالا رقابت شکل سالم تری به خودش می گیرد.

به قول خود عمل کنید

اگر به یکدیگر قولی می دهید به آن وفا کنید این کار باعث کاهش سطح رقابت می شود. سعی کنید به همسرتان کمک کنید، با کمک به او مشکلات او را بیش تر درک می کنید. 

بنابراین به جای این که سعی کنید سطح کار همسرتان را پایین جلوه دهید سخت کار کنید و از کار او نیز تقدیر کنید تا به شخصی بهتر و موفق تر تبدیل شود. 

صبور باشید

به یاد داشته باشید که مانند هر مشکل دیگری، حل کردن این مشکل نیز ممکن است طول بکشد. بنابراین به خاطر داشته باشید که این کار را برای رابطه خود انجام می دهید و ارزش صبر کردن را دارد. 

سعی کنید با یکدیگر قدم های کوچک بردارید و پیشرفت خود را ستایش کنید تا به یکدیگر انگیزه بیش تری بدهید. پس از مدتی رابطه شما از حالت رقابتی خارج می شود و شکل یک کار گروهی را به خودش می گیرد.

هرچیزی که باعث رقابت شما می شود را کنار بگذارید و به جای آن سعی کنید فعالیت های مشترک و سازنده را جایگزین آن ها کنید.

شما به راحتی می توانید با کلینیک برتر مشاوره خانواده "کلینیک ستاره" تماس حاصل کنید، رزرو وقت با مشاور از طریق شماره های 02122354282و 02122247100و 09035673050و 09108347597 امکان پذیر است.