علائم و درمان افسردگی نوجوانان دختر و پسر جوان چیست؟ چگونه می توانید به نوجوانان دختر و پسر افسرده کمک کرد؟ در ابتدا مطمئن باشید که افسردگی در هر نوعی قابل درمان و کنترل است، البته ممکن است در کنار روش های درمانی مختلف مانند درمان شناختی رفتاری، نیاز باشد که از دارو درمانی نیز استفاده گردد.

درمان افسردگی نوجوانان دختر و پسر

در این مورد جای هیچ نگرانی نیست زیرا دارو درمانی در دوزهای پایین و با کنترل روانپزشک انجام می شود، بنابراین فرد مصرف کننده به آن ها وابستگی پیدا نمی کند و از سویی در مرکز مشاوره ستاره روشهای بدون دارو تجویز می شود.

قدم بعدی این است که احساسات فرزند خود را درک کنید.

علائم و درمان افسردگی نوجوانان دختر و پسر جوان

جوان افسرده چه احساسی دارد؟

افسردگی احساس بسیار پیچیده ای است و به سختی می توان آن را توصیف کرد. به طور معمول افرادی که درگیر افسردگی هستند حالت خود را با استفاده از کلمات زیر بیان می کنند:

  • غم
  • اندوه
  • خشم
  • گیجی
  • آشفتگی
  • تنهایی
  • احساس انزوا
  • تعارض با دیگران
  • احساس ناامیدی
  • بی تفاوتی
  • افکار خودکشی

پیشنهاد مشاور: انجام تست افسردگی با پاسخ پیشنهاد می شود.

عدم اعتماد به نفس در نوجوان

عدم اعتماد بنفس یکی از مواردی است که ممکن است در اثر افسردگی به وجود بیاید، یا افسردگی را شدت ببخشد. 

کمبود اعتماد به نفس باعث می شود که فرد توان صحبت کردن درمورد احساسات خود را نداشته باشد و روز به روز بیش تر در افسردگی فرو برود. عدم وجود اعتماد به نفس کافی همچنین باعث می شود که فرد از جمع دور شده و به انزوا کشیده شود.

بی علاقگی نشانه افسردگی نوجوان

یکی از نشانه های بارز افسردگی بی علاقگی به کارهایی است که فرد پیش تر آن را جذاب می دیده. این موضوع می تواند نگران کننده باشد و باعث شود که فرد دیگر تمایلی برای بیدار شدن نداشته باشد. یکی از علائم افسردگی این است که فرد هنگام خواب آرزو می کند که دیگر بیدار نشود.

این بی علاقگی حتی می تواند شامل اعضای خانواده فرد نیز بشود و علاقه او به مادر، پدر یا خواهران و برادران خود کاهش یابد.

علائم و درمان افسردگی نوجوانان دختر و پسر جوان چیست؟

علائم و درمان افسردگی نوجوانان دختر و پسر جوان

زودرنجی نشانه افسردگی است

این موضوع نیز در جوانان افسرده رواج زیادی دارد. البته باید دقت شود که زودرنجی ممکن است از نشانه ها و علائم نوجوانی باشد. اما افراد افسرده نیز ممکن است زودرنج شوند و با کوچک ترین حرفی گریه کنند یا عصبی بشوند.

خشم و عصبانیت دختر و پسر افسرده

برخی از جوانان احساس افسردگی خود را در قالب خشم و پرخاشگری بروز می دهند و با این کار سعی می کنند که احساسات خود را تخلیه کنند.

والدین ممکن است احساس کنند که این خشم بی دلیل و بی اساس است اما اینگونه نیست، نوجوان و جوان نیاز دارد که احساسات او جدی گرفته شود، بنابراین بهتر است که به احساسات او احترام بگذارید و هیچ وقت آن را مسخره و بی اساس ندانید.


مشکلات تمرکز از علائم افسردگی در نوجوانان

مشکل دیگری که دامن گیر فرد افسرده می شود، عدم و کمبود تمرکز است این افراد به ندرت می توانند بر روی موضوعی متمرکز شوند و به راحتی حواسشان پرت می شود.

این کار بر تحصیل و روابط آن ها تاثیر زیادی دارد و ممکن است عملکرد آن ها در مدرسه یا کار تحت تاثیر قرار بگیرد.

در این شرایط جوان و نوجوان افسرده ممکن است توسط والدین و معلم هایش مورد مواخذه قرار بگیرد و این کار باعث گوشه گیری یا تشدید افسردگی در آن ها می شود.

علائم و درمان افسردگی نوجوانان دختر و پسر جوان

ریسک کردن

افراد افسرده ممکن است کارهایی را انجام بدهند یا دست به ریسک هایی بزنند که دور از عقل به نظر می رسد. برای این افراد حفظ زندگی ممکن است اولویت نباشد و دست به کارهایی بزنند که زندگی و سلامت آن ها را به خطر بیندازد.


فکر خودکشی نشانه جدی افسردگی است

این مورد جدی ترین نشانه افسردگی است. اگر در اطرافیان شما کسی در مورد خودکشی صحبت می کند حتما او را جدی بگیرید. مقاله ای در همین سایت به خودکشی اختصاص داده شده و می تواند به شما کمک کند.

به یاد داشته باشید که خودکشی جزو اموری است که باید در مورد آن صحبت شود و نباید فکر کرد که صحبت کردن در مورد آن ممنوع است. اگر اطرافیان شما این احساس را دارند اجازه دهید که در مورد دلایل و احساس خود صحبت کنند.

در این مورد حتما باید از متخصص کمک بگیرید و سهل انگاری ممکن است عواقب جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.

حمایت و پشتیبانی خانواده ها در جلوگیری از خودکشی فرزندان نقش کلیدی دارد و می تواند همه چیز را تغییر دهد.


مصرف الکل و مواد مخدر

الکل ممکن است پناهگاهی باشد که بسیاری از افراد برای فرار از افسردگی و اضطراب به آن روی می آورند. ولی الکل علاوه بر این که حال فرد را بهتر نمی کند، بلکه حال او را نیز بدتر می کند.

مصرف الکل معمولا فرد را از خانواده دور می کند و حتی ممکن است باعث شود که فرد کنترل خود را از دست داده و دست به خودکشی یا مصرف مواد بزند.

مواد مخدر نیز مانند الکل باعث افزایش افسردگی فرد می شود، مواد مخدر همچنین باعث می شود که فرد وابستگی شدیدی به مواد پیدا کند و این وابستگی خود بر حال بد فرد اضافه می کند.


علائم و درمان افسردگی نوجوانان دختر و پسر جوان

چه چیزی باعث افسردگی جوانان دختر و پسر می شود؟

در تحقیقات و آمارهای به دست آمده اکثر بچه ها موارد زیر را عامل افسردگی خود شناسایی کردند:

  • حدود 30 درصد از بچه ها مشکلات خانوادگی را عامل افسردگی خود می دانستند.(مواردی مانند مشاجره و دعوا در بین اعضای خانواده بخصوص والدین، جدایی والدین)
  • حدود 20 درصد بچه ها آزار، اذیت و قلدری را دلیل افسردگی خود می دانستند. (مسخره کردن، تهدید، آزار کلامی و فیزیکی)
  • بقیه جوان ها نمی توانستند دلیلی برای افسردگی خود معرفی کنند.

درمان افسردگی نوجوانان دختر و پسر جوان

در همین تحقیقات از جوانان پرسیده شد که در صورت بهبود چه چیزی به آن ها کمک کرده است و نتایج زیر به دست آمد:

  • کمک متخصص
  • داروهای ضد افسردگی
  • موسیقی
  • هنر
  • پیاده روی و ورزش
  • خوداتکایی، جوان در این حالت احساس می کند که مسئول احساسات خودش است و باید برای بهبود حال خود تلاش کند.
  • طب سوزنی برای کاهش استرس و اضطراب

چشم پوشی از مشکلات می تواند آسان باشد ولی این کار باعث افزایش آسیب به فرزندان شما می شود، به یاد داشته باشید که فرزند شما نیاز به حمایت عاطفی شما دارد، برای این کار بهتر است که موارد زیر را رعایت کنید،

  • وقتی را به فرزندتان اختصاص دهید.
  • سعی کنید محیطی را فراهم کنید تا فرزند شما صادقانه بتواند احساسات خود را مطرح کند.
  • به صحبت های فرزندتان گوش دهید.
  • احساسات او را بپذیرید و او را بخاطر آن ها سرزنش نکنید.

حمایت شما می تواند کمک کند تا اعتماد کودک خود را جلب کنید، به او اجازه بدهید در هنگام بروز مشکلات در مورد اضطراب و نگرانی های خود صحبت کند. این کار به شما کمک می کند که علائم هشدار دهنده احتمالی را تشخیص بدهید و بر اساس آن عکس العمل نشان دهید.

سبک زندگی سالم را در خانواده خود رواج دهید

سلامت جسمی و روانی ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند و یک سبک زندگی سالم می تواند به کنترل علائم افسردگی کمک کند. البته ، شما نمی توانید به فرزند خود دستور بدهید که زندگی سالمی داشته باشد اما می توانید شیوه زندگی سالم را پیش بگیرید. 


به طور منظم ورزش کنید:

فعالیت بدنی می تواند از شدت افسردگی بکاهد، در حقیقت ورزش به عنوان یک تسکین دهنده استرس شناخته شده است. فرزند خود را به انجام یک ورزش یا حتی پیاده روی منظم تشویق کنید. شما می توانید همراه با او به این فعالیت ها بپردازید، یا به او پیشنهاد کنید که با دوست خود این کار را انجام دهد.

وعده های غذایی سالم بخورید:

غذا بر مغز ما تأثیر می گذارد و می تواند برای کاهش استرس و کنار آمدن با افسردگی حیاتی باشد. سعی کنید که خوردن غذای با کیفیت را تا حد ممکن ترویج دهید برای این کار می توانید یخچال را از میوه ها، سبزیجات و آجیل پر کنید و تمام نوشیدنی های شیرین، کیک، شیرینی، شکر و قهوه را دور بریزید.

به طور منظم بخوابید:

اگر بدن خواب کافی را دریافت نکند فرد احساس خستگی، بی انگیزگی و افسردگی پیدا می کند. اگر می توانید فرزند خود را به خواب منظم عادت دهید.

ارتباط با دوستان

به یاد داشته باشید که تعامل و ارتباط درست می تواند افسردگی را کاهش دهد، البته تعامل و ارتباط برای برخی از افراد سخت و مشکل است برای همین فرزند خود را تشویق کنید تا کارهای زیر را انجام دهد:

  • کودک خود را ترقیب کنید تا به باشگاه برود و با دیگران وقت بگذراند.
  • به آن ها برای حضور در اجتماع ایده دهید و نگرانی های او را برطرف کنید.
  • دورهمی های خانوادگی با وجود خسته کننده بودن می توانند در اجتماعی شدن افراد نقش داشته باشند.

هر آنچه باعث شود کودک شما در تماس با مردم باشد کمک خواهد کرد. فقط به یاد داشته باشید که همیشه مراقب او باشید و وضعیت او را کنترل کنید.

مراجعه به مشاور

شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره افسردگی  "مرکز مشاوره ستاره" تماس حاصل کنید، رزرو وقت 02122354282 و 02122247100 و 09035673050 و 09108347597 است.