روش های درمان افسردگی متنوع و تفاوت است و به نوع و شدت اختلال بستگی دارد. تمامی روش های درمانی در این مطلب ارائه شده است. این روش ها شامل: روش شناختی درمانی، دارو درمانی، نوروفیدبک و بدون دارو، خانواده درمانی، زوج درمانی، روانکاوی و غیره است.


مراجعه به پزشک و درمان افسردگی با دارو

در صورتی که  خودیاری نتیجه نداشته باشد یا افسردگی فرد شدید و حاد باشد، حضور دکتر الزامی است. اگر در شرایطی قرار دارید که در مورد خودکشی فکر می کنید سعی کنید با اطرافیان خود در مورد آن حرف بزنید و سریعا به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید، مطمئن باشید که افسردگی درمان دارد.

پیشنهاد روانشناس: جدیدترین و پرمصرف ترین داروی ضد افسردگی چیست؟

انواع درمان های افسردگی شامل موارد زیر می شود.

  1. درمان روانشناختی
  2. دارودرمانی
  3. درمان های جسمی

در این مقاله به درمان روانشناختی پرداخته می شود. به دارو درمانی و درمان های جسمی در مقالات دیگر پرداخته شده است.

پیشنهاد مشاور: آیا هر کس ناراحت باشد افسرده است؟

روش های درمان افسردگی  با دارو و بدون دارو  درمان سریع  عوارض

درمان روانشناختی افسردگی

این نوع درمان محبوب ترین نوع درمان بین افراد محسوب می شوند زیرا در طول درمان بیمار نیازی به قرص و دارو ندارد.

به یاد داشته باشید که افسردگی نمی تواند بی دلیل شکل بگیرید پس منطقی است که به دنبال علت به وجود آمدن آن بگردید. روش درمان روانشناختی نیازمند زمان زیادی است. اگر افسردگی شما شدید و حاد باشد لازم است که ابتدا دارو درمانی انجام بدهید. 

در این زمینه باید با دکتر خود مشورت کنید و بهترین راه را انتخاب کنید.

درمان روانشناختی سه نوع است که بر اساس نظریه های مختلف شکل گرفته است.

  1. درمان کوتاه مدت
  2. درمان دراز مدت
  3. مشاوره

درمان های کوتاه مدت شامل 4 تا 20 جلسه هفتگی است که معمولا بیش از یک سال به طول می انجامد. در درمان دراز مدت حداقل 50 جلسه وجود دارد که هفته ای یک بار یا بیش تر صورت می گیرد.

تفاوت این دو درمان در این است که درمان کوتاه مدت به مشکلات الان شما می پردازد اما درمان دراز مدت به ریشه مشکلات و گذشته شما می پردازد.

مشاوره مدت زمان خاصی ندارد و هدف آن از بین بردن مشکلاتی است که سبب بروز افسردگی می شود و به درمان ریشه ای افسردگی نمی پردازد.


درمان کوتاه مدت

درمان کوتاه مدت شامل موارد زیر می شود که پزشکتان احتمالا یکی از آن ها را به شما توصیه می کند.

  • شناخت درمانی
  • شناخت درمانی تحلیلی
  • رفتار درمانی
  • درمان رفتاری شناختی
  • رفتار درمانی بین فردی

نوع معالجه ممکن است به مهارت و امکانات مشاور و درمانگر شما بستگی داشته باشد. روش درمان شما به اندازه درمانگری که انتخاب می کنید مهم است.

روش های درمان رفتاری شناختی و روان درمانی بین فردی بیش تر مورد استفاده قرار می گیرند. تحقیقات نشان میدهند که این درمان ها مانند دارو عمل می کنند و خطر بازگشت بیماری را کاهش می دهند.

تعداد جلسات ممکن است تغییر کند و برای افسردگی شدید و حاد تعداد جلسات بیش تری مورد نیاز است.

روش های درمان افسردگی  با دارو و بدون دارو  درمان سریع  عوارض

شناخت درمانی

شناخت درمانی تاثیر زیادی در از بین بردن و درمان افکار دلسرد کننده دارد. در این درمان از شما خواسته می شود که افکار منفی و آزار دهنده خود را برروی کاغذ بنویسید سپس به طرز فکر خود دقت کنید و آن را تغییر دهید.

این روش حتی در درمان افسردگی های شدید هم استفاده می شود و نتیجه بخش است. بسیاری از روانشناسان از این روش به جای دارو درمانی استفاده می کنند. 

پیشنهاد روانشناس:تست افسردگیبا پاسخ تحلیلی رایگان + راهکار درمانی

درمان اختلال افسردگی با رفتار درمانی

این نوع درمان تفاوت زیادی با شناخت درمانی دارد زیرا برخلاف شناخت درمانی تمرکز آن بر روی رفتار است نه افکار. این درمان به جای تغییر رفتار بر روی رفتاری که ناشی از افسردگی است تمرکز می کند.

در این درمان، درمانگر تلاش می کند که شما را در برابر افسردگی مقاوم کند و احتمالا از شما می خواهد که خوب بخوابید، ورزش کنید و به خودتان برسید تا در افسردگی غرق نشوید.

روش های درمان افسردگی  با دارو و بدون دارو  درمان سریع  عوارض

درمان رفتاری شناختی

این روش در درمان افسردگی حاد و خفیف بسیار کارآمد است این نوع درمان حال بیمار را بهتر می کند و از بازگشت افسردگی جلوگیری می کند.

از این روش می توان به تنهایی استفاده کرد ولی تجربه نشان داده است که در کنار داروهای ضد اضطراب تاثیر بهتر و طولانی تری دارد.


شناخت درمانی تحلیلی

در این روش نیز از تکنیک های شناختی و رفتاری در کنار یکدیگر استفاده می شود. علاوه بر این در این روش برای حل مشکلات ریشه ای فرد به گذشته او توجه توجه می شود.

این روش ممکن است طولانی باشد زیرا ریشه یابی مشکلات زمان بر است.


روان درمانی بین فردی

همان طور که از اسم این روش مشخص است تمرکز آن بر روی روابط انسان و مشکل او در برقراری ارتباط با دیگران، یا غلبه بر غم و مشکلات است.

روش های درمان افسردگی  با دارو و بدون دارو  درمان سریع  عوارض

درمان های دراز مدت

درمان های دراز مدت بر پایه نظرات مختلف به چند دسته تقسیم می شوند و همه به شناخت ریشه ای مشکل می پردازند و زمان زیادی طول می کشد تا نتیجه دهند و در کوتاه مدت نتیجه خاصی ندارد.


راه درمان افسردگی با روانکاوی

روانکاو اعتقاد دارد که مشکلات ما همان طور که فروید اعتقاد داشت ریشه در گذشته دارد. ممکن است این مشکل را نادیده گرفته باشیم یا حتی آن را فراموش کرده باشیم  ولی آن ها هنوز در ذهن ما قرار دارند و رفتار های ما را تحت تاثیر قرار می دهند.

 آن ها می توانند مارا ضعیف کنند. به طور مثال کسی که در کودکی مورد تجاوز قرار می گیرد ممکن است خاطره ای از آن اتفاق به خاطر نداشته باشد ولی رفتار آن ها تحت تاثیر این اتفاق قرار می گیرد.

روانکاو کمک می کند که این احساسات از اعماق ذهن به قسمت هوشیار مغز برسند. اگر می خواهید از این نوع درمان استفاده کنید با مشاور و درمانگر خود در مورد آن صحبت کنید.

پیشنهاد روانشناس: 11 نکته درمان سریع افسردگی را بیاموزید

درمان افسردگی با مشاوره

مشاوران به شما در تصمیم گیری کمک می کنند و به شما برای حل کردن مشکل خود یاری می دهند. بسیاری از مراکز درمانی مشاورانی دارند که می توانید از کمک آن ها استفاده کنید.

روش های درمان افسردگی  با دارو و بدون دارو  درمان سریع  عوارض

زوج درمانی

زوج درمانی کمک می کند تا زوجین در مورد مشکلات خود حرف بزنند و به راهی برای درمان افسردگی برسند.

زوج درمانی برای کسانی که یک دوره درمان کوتاه افسردگی را گذرانده اند هم استفاده می شود. زوج درمانی حدود 10 تا 20 جلسه طول می کشد.

درمان افسردگی بدون دارو

درمان به وسیله نوروتراپی یک روش نوین و بدون دارو است برای اطلاعات بیشتر به نوروتراپی مراجعه کنید.

شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره افسردگی "مرکز مشاوره ستاره" تماس حاصل کنید، رزرو وقت از طریق  02122354282 و 02122247100 و 09035673050 و 09108347597