رفتارها و حرف های دوران نامزدی باید چگونه باشد؟ عادات و علاقه هایی که زوجین را از یکدیگر دور می سازند، کدام است؟ آیا این رابطه به ازدواجی موفق ختم می شود؟ چه مشکاتی ممکن است رخ دهد؟

رفتارها و حرف های دوران نامزدی

خوشبختی برای زوج های مختلف تعریف متفاوتی دارد و چیزی که باعث خوشبختی یک زوج می شود ممکن است باعث بدبختی زوج دیگر بشود. 

برخی از زوجین با یکدیگر کار می کنند و در وقت استراحت در مورد پیشرفت کاری خود صحبت می کنند، در حالی که زوج دیگر ترجیح می دهند شغل های کاملا متفاوتی داشته باشند و بحث های کاری را وارد خانواده و خانه نکنند.

عادت ها و الگوهای رفتاری زوج های خوشبخت با یکدیگر متفاوت است بنابراین پند و اندرزهایی که افراد می دهند برای همه زوج ها کاربرد ندارد.

به طور مثال مادربزرگ من همیشه به من می گفت که وقتی از همسرم عصبانی هستم به رختخواب نروم و ابتدا مشکل خودم را با او حل کنم حتی اگر لازم باشد تا صبح بیدار بمانم.

در واقعیت من و همسرم هرگز از این نصیحت سود نبردیم، بحث هنگامی که خواب آلود و عصبی هستیم تنها اوضاع را بدتر می کند حتی گاهی در آن شرایط حرف هایی می زنیم که بعدا آن ها را به خاطر نمی آوریم.

به جای این کار من و همسرم تصمیم گرفتیم که شب را در آرامش بگذرانیم و فردای دعوا با یکدیگر در آرامش صحبت کنیم.

البته یک سری از الگوها وجود دارد که برای تمام زوجین ایجاد مشکل می کند و باعث شکست و جدایی در رابطه می شود.

با بررسی هایی که در مورد طلاق ها و جدایی ها شکل گرفته، موارد زیر به عنوان الگوهای غلط به دست آمده است.

حرف های دوران نامزدی

عدم تفاهم و فاصله گرفتن نامزد

این دو امر از مهم ترین دلایل جدایی به حساب می آیند. منفی نگری بیش از حد در زوجین باعث می شود که احساس کنند هیچ وجه مشترکی با یکدیگر ندارند و ازدواج آن ها یک اشتباه بزرگ بوده است. این امر باعث می شود که زن و شوهر از یکدیگر دور شوند تا حدی که حتی باهم تماس و ارتباط نداشته باشند.

دوری و شکاف میان زوجین اصلی ترین مورد طلاق به شمار می آید. حال بهتر است به عواملی که باعث این شکاف و جدایی می شوند نگاهی بیندازیم.

بدبینی و شکاکیت در دوران نامزدی

بدبینی به معنای تعبیرو  تفسیر منفی از اتفاقات است و زمانی روی می دهد که زن و شوهر فقط بر نواحی و اتفاقاتی متمرکز می شوند که در آن با یکدیگر تفاهم ندارند.

برای مثال شخصی که همسرش زیاد به خرید می رود همسرش را متهم می کند که ولخرج است یا به خرید می رود تا از او دوری کند. یا زنی که شوهرش با دوستانش بیرون می رود او را متهم می کند که دوستانش را به او ترجیح می دهد.

یک انسان منفی باف و بدبین همیشه نیمه خالی لیوان را می بیند، مهم نیست که این نیمه خالی لیوان چقدر کوچک باشد. او هیچ وقت خوبی ها و مهربانی های همسرش را نمی بیند و فقط به دنبال مشکلات و ایراد های او می گردد و همین ایراد ها را بهانه می کند و از همسرش فاصله می گیرد.

بدبینی عادتی است که ترک کردنش بسیار دشوار و سخت به نظر می آید.

 برای اینکار باید قبل از حرف زدن به جملات خود فکر کنید و جملات منفی را با مثبت عوض کنید. به طور مثال به همسرتان نگویید که او هیچ وقت به شما کمک نمی کند و شلخته و بی انضباط است در عوض به او بگویید که وقتی به شما کمک می کند احساس بهتری پیدا می کنید و احساس می کنید که شما را بیش تر دوست دارد.

رفتارها و حرف های دوران نامزدی

تحقیر توهین و بی احترامی همسر

تحقیر و توهین در حقیقت خشم سرکوب شده فرد را نشان می دهد و نوعی واکنش دفاعی محسوب می شود زیرا فرد احساس می کند که بقیه با او ناعادلانه رفتار می کنند. 

چنان چه کسی احساس کند که مورد ظلم قرار می گیرد و تحقیر می شود ممکن است به زودی به تحقیر و توهین متوسل شود.

توهین و تحقیر باعث دور شدن زوجین و ایجاد کینه میان آن ها می شود برای مثال زنی که به اصرار شوهرش با تمام دوستانش قطع ارتباط می کنند به دلیل فداکاری که برای شوهرش انجام داده و خودخواهی همسرش از او متنفر شود و مانند یک حکومت دیکتاتوری که  مردم را به شورش وا می دارد دست به شورش می زند و از همسرش دور می شود.

اعتماد و ارتباط موثر باعث ازبین رفتن خشم و انزجار می شود.

به همسر خود اجازه دهید تا فعالیت هایی که دوست دارد را انجام دهد و از آن ها لذت ببرد. درباره مشکلات و اختلافات با آرامش و فکر باز با یکدیگر صحبت کنید و آن ها را حل و فصل کنید. مهارت های ارتباطی موثر در مقاله های قبلی آورده شده است.

پس کشیدن یا دوری

این واکنش دفاعی معمولا توسط افراد شکست خورده برای رسیدن به تفاهم استفاده می شود. هنگامی که به این مرحله رسیدید به سادگی عقب نشینی کنید واز صحبت درمورد مسائل و مشکلات دست بکشید. 

برای این کار ممکن است لازم باشد که اتاق خود را عوض کنید یا به کار دیگری بپردازید. 

حتی ممکن است با صدای بلند اعلام کنید که دیگر نمی خواهید در مورد موضوع بحث کنید و در برابر اصرار او برای بحث کردن تنها اتاق را ترک کنید.

بعضی افراد هم برای این کار ترجیح می دهند که برای خلاص شدن از بحث با حرف های همسرشان  موافقت کنند.

کسانی را که صحبت با همسرشان ممانعت می کنند را می شود به دو دسته تقسیم کرد.

آن هایی که از صحبت کردن و بیان احساسات خود می ترسند و آن هایی که دیگر نمی خواهند صحبت کنند.

 ترس از کنترل خود را از دست دادن و خشونت فیزیکی ممکن است باعث شود که زوجین نتوانند در آرامش با یکدیگر گفت و گو کنند. بعضی ها هم از بچگی با ترس از روبرو شدن با خشم دیگران بزرگ شده اند.

برای آن هایی که ناامید شده اند صحبت و گفت و گو بی اهمیت جلوه می کند و برای همین شخص از صحبت و گفت و گو خودداری می کند.

چنان چه همسرتان از صحبت کردن در مورد مشکلات و مسائل خوشش نمی آید قید صحبت کردن با او را بزنید و انتظار مکالمه ای صمیمی و موثر را با او نداشته باشید.

به جای آن سعی کنید در مورد موضوعی صحبت کنید که  باعث می شوند او از بحث کردن بترسد یا فرار کند و سپس سعی کنید که دلایل همسرتان را درک کنید و برای ارتباط برقرار کردن با او روش ارتباطی خاصی پیدا کنید. 

برای مثال اگر همسرتان می ترسد که او را مسخره کنید به او قول بدهید که هیچ وقت این اتفاق نمی افتد و به احساسات او احترام خواهید گذاشت. 

به او بگویید که برای حل کردن مشکل به کمک او احتیاج دارید و اگر به شما کمک نکند هیچ وقت مشکلتان حل نمی شود.

حرف های دوران نامزدی و خیانت نامزد

خیانت و پیمان شکنی نامزد

زوج ها باید آگاه باشد که ممکن است در دام خیانت بی افتند. 

برای جلوگیری از این موقعیت ها به زوجین پیشنهاد می شود که خود را در این موقعیت ها قرار ندهند و سعی نکنند که همسر خود را آزمایش کنند. 

این مسئله را برای خودتان روشن کنید که در چنین موقعیت هایی که چه واکنشی نشان می دهید. 

چنان چه احساس می کنید که در برابر این وسوسه ها نمی توانید مقاومت کنید با همسرتان در مورد آن ها صحبت کنید.

شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره همچون "مرکز مشاوره ستاره" تماس حاصل کنید، رزرو وقت با مشاور از طریق شماره های 02122354282و 02122247100 و 09035673050و 09108347597 امکان پذیر است.