تعداد جلسات مشاوره ازدواج بنا به تشخیص مشاور و نیاز زوجین مشخص می شود. این فرآیند از شناخت طرفین و شخصیت و رفتار آن ها شروع شده و تا آموزش، نگهداری، مراقبت از رابطه، توانایی حل مسئله و رسیدن به تفاهم مشترک میان آن ها ادامه می یابد.

جلسات مشاوره ازدواج

جلسات مشاوره ازدواج و مشاوره پیش از ازدواج برای دختر یا پسر بر اساس جدول زیر و بنا به تشخیص مشاور و نیاز زوجین مشخص می شود. 

مشاوره ازدواج چگونه است؟

جدول فرآیند جلسات مشاوره ازدواج

جلسه اول
جلسه دوم
در صورت پایین بودن درصد تفاهم زوجین
در صورت شناسایی اختلال فردی هر یک از زوجین
جلسه پنجم
جلسه ششم
مصاحبه شناختی اولیه زوجین از یکدیگر
تحلیل رفتار و شناخت رفتاری
جلسه سوم
ایجاد آموزش و تمرین به منظور افزایش تفاهم
جلسه چهارم
درمان فردی اختلال و یا ارجاع به رواشناس و یا روانپزشک مربوطه
در صورت نیاز درمان فردی ادامه می یابد تا بهبود نسبی و قابل قبول صورت گیرد
در صورت بروز مشکل و عدم تفاهم قابل قبول آموزش ها ادامه می یابد
انجام آزمون های شناختی
بررسی میزان تفاهم زوجین
تمرین برای روابط مشترک
تمرین و آموزش فردی


تست های روانشناسی
شناسایی اختلالات فردی زوجین

بررسی تکالیف محوله جلسه سوم
در صورت نیاز ادامه جلسات
در صورت نیاز ادامه جلسات

چه زمان به جلسات مشاوره ازدواج نیاز داریم؟

اگر ازدواج شما با مشکل روبروست، مشاوره ازدواج (که به آن زوج درمانی نیز گفته می شود) می تواند بسیار مؤثر باشد.

فایل صوتی این مطلب برای شما تهیه شده است.

با پیدا کردن یک مشاور که در زمینه ازدواج یا زوج درمانی تخصص دارد، شروع کنید. شاید برای پیدا کردن فرد مناسب، مجبور شوید با بیش از یک نفر ملاقات کنید. به یاد داشته باشید که زوجین باید با درمانگر احساس راحتی داشته باشند. پس برای این کار به دنبال یک فرد مناسب بگردید.

جلسات مشاوره ازدواج چیست

آیا به مشاوره ازدواج نیاز دارید؟

این سؤالات را در مورد شریک زندگی و ازدواج خود در نظر بگیرید.

  • در سنین پایین ازدواج کردید؟
  • از دبیرستان فارغ التحصیل نشده اید؟
  • از درآمد کمی بر خوردار هستید؟
  •  شما و همسرتان دارای دین های مختلفی هستید؟
  • پدر و مادرتان طلاق گرفتند؟
  •  اغلب از یکدیگر انتقاد می کنید؟
  • در ازدواج شما دعوا زیادی وجود دارد؟
  •  تمایل دارید از یکدیگر جدا شوید؟
  • هم دیگر را تحقیر می کنید؟
  •  اعتقاد دارید ارتباط شما ضعیف است؟
  •  خیانت، اعتیاد یا سوءاستفاده در ازدواج شما وجود دارد؟

اگر به اکثر این سؤالات پاسخ "بله" داده اید، شما از نظر آماری در معرض خطر طلاق قرار دارید. به یاد داشته باشید که شما مجبور به طلاق نیستید، اما باید خیلی سخت برای حفظ رابطه تلاش کنید. یک مشاور ازدواج خوب می تواند در انجام این کار به شما کمک کند.

همسرانی که انتظارات واقع بینانه از یکدیگر و ازدواج دارند، به خوبی باهم ارتباط برقرار می کنند، از مهارت های حل اختلاف استفاده می کنند، با یکدیگر سازگار هستند و کمتر در معرض خطر طلاق قرار می گیرند. البته آن ها هم ممکن است از کمک مشاور برای تقویت مهارت های ارتباطی خود استفاده کنند.

اثربخشی مشاوره ازدواج

بررسی اثربخشی زوج درمانی(EFT) که توسط دکتر سو جانسون توسعه یافته است بهترین و موثر ترین شکل درمان است. تحقیقات نشان می دهد که این روش درمانی با ماندگاری بالا به افرادی با پیشینه های قومی و فرهنگی مختلف کمک می کند. 

کدام زوجین بیشتر از مشاوره ازدواج سود می برند؟

روش هایی برای سنجش الزامی بودن مشاوره وجود دارد. مشاوران پیشنهاد می دهند که انواع خاصی از زوجین ممکن است بیشتر از کمک مشاور سود ببرند. اگر جزو موارد زیر هستید احتمالاً می توانید از کمک مشاور بیش تر استفاده کنید.

  • زوج های جوان
  • زوج هایی که هنوز عاشق یکدیگر هستند
  • زوج هایی که به برابری اعتقاد دارند
  • زوجینی که برای درمان و تغییر آماده هستند
  • زوج هایی که عیب های خود را می پذیرند

جلسات مشاوره ازدواج چیست

کدام یک از زوجین از مشاوره زناشویی کمترین نتیجه را می گیرند؟

اگر موارد زیر ازدواج شما را توصیف کرده است، مشاوره ممکن است برای شما مؤثر نباشد. البته این بدان معنا نیست که باید تسلیم شوید، اما بهتر است واقع بینانه تر فکر کنید.

  • زوج هایی که دیر از مشاوره ازدواج کمک می گیرند.
  • ازدواج هایی که یکی از زوجین تهدید به جدا شدن می کند.
  • افراد متاهلی که همه کمک ها را پس می زنند.
  • ازدواجی که در آن یک فرد معتاد به الکل، مواد مخدر یا کار های مستهجن است.

راه حل های آموخته شده به زوج های موفق

تحقیقات جان گوتمن راجع به زوج های خوشحال نشان می دهد که حتی اگر همه زوجین در ازدواج خود دچار اختلاف و درگیری شوند، زوج های خوشحال ظاهرا می دانند که چگونه می توانند اختلافات خود را بر پایه و اساس محبت و دوستی حل کنند. در حالی که زوج های ناراضی این مجموعه مهارت را ندارند.

به طور کلی، محققان  می گویند که هدف زوج درمانی باید تغییر الگوهای تعامل، ارتباط عاطفی و ارتباط بین زوجین باشد.

نظر مرکز مشاوره ستاره

اگر فکر می کنید ازدواج شما دچار مشکل شده است، منتظر نمانید و در اسرع وقت کمک بخواهید. به یاد داشته باشید که هر چه بیشتر منتظر بمانید، حفظ کردن رابطه سخت تر می شود. 

جلسات مشاوره ازدواج برای دختر پاسداران

چه زمانی نیاز به جلسات مشاوره ازدواج داریم؟

خیلی از ماها بر اساس داستان ها و فیلم هایی که دیدیدم و شنیده ایم اعتقاد به عشق افسانه ای و یک زندگی خوش و بدون هیچ مشکلی داریم در حالی که واقعیت با داستان تفاوت زیادی دارد.

اغلب ما نمی توانیم چالش های زندگی را مدیریت کنیم و از آن ها عبور کنیم. در این متن سعی شده که مهارت های لازم برای این کار بیان شود.

سؤال این است: چه زمان وقت کمک گرفتن از مشاوره ازدواج است؟ در اینجا برخی از نشانه هایی که به شما می گوید به کمک مشاور احتیاج دارید ذکر شده است.

در پاسخ به سوال: به مشاوره ازدواج چه بگویم؟

1. برقراری ارتباط

بسیاری از  روابط با چالش های ارتباطی رو برو هستند. درمانگر می تواند ارتباط شما را سامان دهد. البته به یاد داشته باشید که اگر رابطه رو به نابودی باشد، حفظ کردن آن سخت تر می شود.

2. ارتباط منفی

 ارتباطات منفی شامل مواردی است که فرد احساس می کند مورد قضاوت و بی اعتنایی قرار گرفته است. ارتباطات منفی شامل لحن گفتگو هم می شود زیرا همیشه مهم چیزی نیست که می گویید بلکه نحوه بیان آن مهم است. 

ارتباطات منفی می تواند باعث ایجاد سوء استفاده عاطفی و ارتباطات غیر کلامی شود .

3.بیان غلط

ارتباط برقرار کردن در حقیقت یک مهارت است. افراد ممکن است فقط با بیان اشتباه همه چیز را خراب تر کنند، در حالی که واقعا قصد این کار را ندارند. مشاور می تواند به شما کمک کند تا رک و با آرامش حرفی که می خواهید را بزنید.

4-محبت نکردن به عنوان مجازات

شوهر یکی از مراجعین من هنگام دعوا از محبت کردن به همسرش خودداری می کرد، دقت کنید که اگر محبت نکردن به عنوان تنبیه در رابطه استفاده شود، به تدریج باعث ایجاد عدم تعادل در رابطه می گردد.

5- هنگامی که در یک تیم نیستید

 یکی از مهم ترین نکته هایی که باید به یاد داشته باشید این است که شما و شریک زندگی تان دشمن یکدیگر نیستید. شما در یک تیم قرار دارید و اگر احساس می کنید که اینگونه نیست باید از مشاور کمک بخواهید.

6. حفظ اسرار

هر فرد در رابطه حریم خصوصی دارد و همسرش باید به آن احترام بگذارد، اما راز نگه داشتن در رابطه کار خوبی نیست.

7. خیانت

خیال پردازی در مورد خیانت می تواند نشانه ی این باشد که به چیزی که دارید راضی نیستید. اگرچه ممکن است رابطه را بتوان بعد از خیانت حفظ کرد ولی شما برای این کار به کمک نیاز دارید. اگر زوجین به روند درمانی متعهد باشند ممکن است ازدواج نجات یابد. حداقل، احساس می کنند که دارند برای حفظ رابطه تلاش می کنند.

جلسات مشاوره ازدواج برای دختر

8- هنگامی که از نظر مالی مشکل دارید

خیانت مالی می تواند به اندازه خیانت جنسی به رابطه صدمه بزند. اگر یکی از زوجین سعی در مدیریت مالی و اطلاع ندادن به همسرش در مورد امور مالی خانواده داشته باشد، همسرش باید سعی کند در امور مالی مداخله کند. شما می توانید به راحتی بگویید: "من می خواهم صورت حساب ها، بودجه ماهانه و بدهی هایمان را ببینم." اگر همسرتان از انجام این کار اجتناب می کند، بهتر است از مشاور کمک بگیرید.

9-تغییر همسر

باید بدانید که هیچ وقت نمی توانید کسی را تغییر بدهید، در حقیقت تنها کسی را که می توانید عوض کنید، خودتان هستید. بنابراین منتظر تغییر همسرتان نباشید. در این شرایط مشاور می تواند به شما کمک کند تا بفهمید که چه می خواهید. مشاور همچنین می تواند راه موثری برای برقرار کردن ارتباط میان شما و همسرتان ارائه دهد. 

10.  زندگی جداگانه

 رفتار زوجین با یکدگیر می تواند چیز های زیادی را نشان دهد، اگر رفتار آن ها مانند هم اتاقی باشد، مشکل از ارتباط بین آن هاست. البته این بدان معنا نیست که زوجین باید همه کار ها را باهم انجام دهند. اما مشکل زمانی ایجاد می شود که آن ها حس می کنند که فقط با هم زندگی می کنند. در این شرایط کمک متخصص می تواند زندگی زوج را نجات دهد.

11.نقص در رابطه جنسی

پس از مدتی کنار هم بودن، رابطه جنسی کمی کمرنگ می شود. 

البته تغییرات زیاد هم می تواند نگران کننده باشد. هرچند، افزایش رابطه جنسی نیز می تواند نشانه ای از چالش ها باشد، زیرا ممکن است نشان دهد که یکی از زوجین سعی دارد اشتباهاتش را از این طریق جبران کند.

12.بحث در مورد چیزهای کوچک

هر فردی ممکن است رفتار هایی داشته باشد که عصبانیت شخص دیگر را تحریک کند. این رفتار ها می توانند بسیار جزئی باشند مانند نحوه آدامس جویدن، رانندگی کردن و غذا خوردن. همسر شما ممکن است این رفتار ها را آزار دهنده نداند. در این هنگام مشاور می تواند مشکلات اصلی را مشخص کند و به شما در حل آن ها کمک کند.

شریک زندگی شما اغلب نمی داند که چرا دعوا ادامه می یابد و چه کاری می تواند در مورد آن انجام دهد. مشاور می تواند به زوج کمک کند تا در مورد این موضوعات بحث کند و تشخیص دهد که ریشه واقعی این مشکلات کجاست.

13.عدم تفاهم

در هر رابطه دعواهایی پیش می آید که مدت ها خانواده را در گیر می کند. این چالش ها معمولا شامل دیدگاه های مختلف، مسائل مالی و عدم تفاهم می شود. در این شرایط مشاور می تواند به خانواده ها در رسیدن به آرامش کمک کند.

بیشتر زوج ها دیر به یاد استفاده از کمک مشاور می افتند، هرچه زودتر با مشاور صحبت کنید احتمال نجات زندگیتان بیش تر می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشاوره ازدواج حضوری و تلفنی با شماره 02122354282 و 02122247100و با موبایل از طریق شماره های 09035673050 و 09108347597 امکان پذیر است.

مشاوره ازدواج پاسداران ، سعادت آباد، شهرک غرب، کامرانیه و سایر مناطق تهران و شهرهای دیگر با شماره های "مرکز مشاوره ستاره" تماس بگیرید.